Samsung dohání Apple. Představil platební službu Samsung Pay

Samsung S5 (ilustrační foto)

Samsung S5 (ilustrační foto) Zdroj: CC BY 2.0: Karlis Dambrans via Flickr

Do světa mobilních plateb vstupuje další velký hráč. Svou službu Samsung Pay představil také jihokorejský obr Samsung. Systém bude k dispozici na nových smartphonech Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge. Slibuje prý větší možnosti placení než konkurence.

Nový platební systém by měl využívat nejen technologii NFC (Near Field Communication), ale MST (Magnetic Secure Transmission). Samsung Pay tak bude možné využívat v obchodech bez ohledu, zda platební terminály podporují NFC nebo standardní magstripe. Technologii MST využívá Samsung díky nedávné akvizici mladé firmy LoopPay.

Samsung na řešení služby spolupracuje s poskytovateli platebních karet Visa a MasterCard. Samsung Pay by tak mohl být akceptovaný na více než 30 milionech prodejních míst po celém světě.

K Samsung Pay bude podle tvůrců stačit jednoduchá aplikace. V ní se vybere požadovaná platební karta. Identitu uživatel prokáže snímačem otisků prstů. Platba proběhne přiložením zařízení k terminálu v místě prodeje.

Nové smartphony Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge, které budou novou technologii podporovat, by se měly na trhu objevit 10. dubna. Samsung však tvrdí, že samotná služba bude zprovozněna až v druhé polovině letošního roku. Nejprve se objeví v USA a Koreji, později se rozšíří na další trhy včetně Evropy.