Samsung vydá obtěžující aktualizaci, baterii Note 7 bude možné nabít jen na 60 procent

Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 Zdroj: reuters

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7 se přehřívá a může se sám vznítit.
Samsung stahuje na 2,5 milionu chytrých telefonů kvůli hrozícímu samovznícení
Samsung stahuje na 2,5 milionu chytrých telefonů kvůli hrozícímu samovznícení
5
Fotogalerie

Jihokorejská firma Samsung v Evropě vyměnila zákazníkům dvě třetiny telefonů Galaxy Note7 za jiný přístroj. V pondělí 31. října vydá novou aktualizaci, která omezí nabití baterie na 60 procent a měla by tak zamezit vznícení přístroje.

Uvedlo to dnes české zastoupení Samsungu. Problémy se vznícením baterií přístroje vedly k zastavení prodeje a výroby modelu, který se objevil na trhu letos v srpnu a jehož cena byla stanovena na 882 dolarů (21 500 korun).

Samsung na začátku října oznámil, že problematický chytrý telefon přestane vyrábět. Zákazníci si mohou vyměnit Galaxy Note7 za Galaxy S7, případně Galaxy S7 edge, nebo si pořídit jiný model z portfolia chytrých telefonů Samsung s vyplacením rozdílové částky za jejich pořízení. Mají také možnost nechat si vrátit plnou pořizovací částku.

Nová aktualizace software je podobná předchozí celoevropské aktualizaci ze září letošního roku. "Tato aktualizace software je navržena tak, aby připomínala všem uživatelům Galaxy Note7 nutnost vyměnit jejich zařízení prostřednictvím výměnného programu," uvedl mluvčí českého zastoupení Ondřej Koubek.

Podívejte se do fotogalerie, co vám hrozí s telefonem Note 7: 

Smartphone Galaxy Note 7 vstoupil na trh v srpnu a měl konkurovat nejnovějšímu telefonu iPhone od americké společnosti Apple. Kritici přijali Galaxy Note 7 dobře, ale po několika dnech od zahájení prodeje se začaly objevovat na sociálních sítích obrázky ohořelých přístrojů, což byl první náznak, že s tímto modelem něco není v pořádku.

Začátkem září začal Samsung kvůli problémům s bateriemi stahovat z trhu 2,5 milionu telefonů Galaxy Note 7. Zákazníkům nabídl finanční kompenzaci nebo výměnu za opravenou verzi telefonu, jejíž baterie měly být bezpečné. V poslední době se však objevily zprávy o vznícení už vyměněných přístrojů, což Samsung přimělo k úplnému ukončení výroby a prodeje modelu.

Podle agentury Reuters by kauza mohla být jedním z nejnákladnějších případů selhání bezpečnosti výrobku v historii technologického odvětví.