Sázkovka Paddy Power Betfair po fúzi propustí 650 zaměstnanců

Paddy Power

Paddy Power Zdroj: Edward Hands via Wikimedia Commons CC-BY-SA-4.0

Sázkové společnosti Paddy Power a Betfair po únorové fúzi připravují vlnu propouštění. Celkem přijde o práci 650 zaměstnanců ve Velké Británii a Irsku, kde spojené sázkovky působí.

Po únorové fúzi má Paddy Power Batfair (PPB) v současné době 7 200 zaměstnanců a vyhodnotila si, že z dlouhodobého hlediska je takový počet neudržitelný. Vlnu propuštění se chystá spustit už nyní a v jejím rámci by o práci mělo přijít 350 zaměstnanců v Anglii (Londýn a Stevenage) a 300 v irském Dublinu.

Vzniklou společnost čeká i reorganizace z pohledu logistiky. Nová ústředí vzniknou ve Velké Británii a Irsku. V rámci nové spolupráce se štáb z kanceláře Batfairu v Dublinu přesune na pracoviště Paddy Power v Clonskeaghu a recipročně se někteří pracovníci Paddy Power přestěhují z Londýna do Hammersmithu. Některé kanceláře se kvůli propouštění úplně uzavřou. Tento proces by měl trvat od devíti do dvanácti měsíců, nijak by však neměl zasáhnout obchody ani online podnikání.

„O uzavření dalších kanceláří se v této chvíli neuvažuje. I nadále ale budeme hodnotit naši strukturu po celé Evropě, aby byla zajištěna naše efektivita,“ napsal zaměstnancům výkonný ředitel Breon Corcoran, který je zároveň varoval, aby za žádných okolností nemluvili s médii.

Měsíční plat za každý odpracovaný rok

PPB zatím chystaná propouštění odmítla navenek jakkoliv komentovat, podle irského listu Independent už však vedení firmy o nich začalo informovat své zaměstnance s tím, že jasno by v tomto ohledu mělo být v květnu. Propuštění zaměstnanci by měli mít nárok na jednu měsíční mzdu za každý odpracovaný rok.

Irská sázková kancelář Paddy Power vznikla v roce 1988, britská sázková burza Batfair o dvanáct let později. O jejich fúzi se mluvilo už od srpna loňského roku, definitivně k ní však došlo až letos v únoru a její hodnota činila 8 miliard eur (asi 216 miliard korun).