Sázky na Euro lámaly rekordy

Španělští fanoušci, ilustrační foto

Španělští fanoušci, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Češi vsadili na letošní fotbalové mistrovství Evropy zhruba miliardu korun, což bylo o čtvrtinu více než na minulý šampionát před čtyřmi lety. Šlo tak o nejsázenější Euro v historii a zároveň letošní nejvíce sázenou akci. Za nárůstem sázek stálo především sázení přes internet.

Fortuna v Česku přijala na Euro sázky za zhruba 300 milionů korun. Čtvrtinový nárůst sázek oproti poslednímu evropskému šampionátu zapříčinila podle Fortuny jak historicky nejširší nabídka sázkových příležitostí, tak rostoucí zájem o sázení prostřednictvím internetu.

U Tipsportu Češi prosázeli na Euro přes půl miliardy korun. Podle mluvčího Tipsportu Jiřího Hadravy šlo jednoznačně o nejsázenější jednorázovou akci roku. Například na letošní mistrovství světa v hokeji Tipsport přijal sázky za přibližně čtvrt miliardy korun.

„Fotbalové Euro je vrcholem sázkařských aktivit. Přesto letošní ročník předčil veškerá naše očekávání. Nárůst vkladů se proti loňskému roku zvýšil o 75 procent,“ tvrdí mluvčí Synotu Magda Pekařová.

U Sazky, která se soustředí spíš na loterie než na kurzové sázky, vklady na letošní Euro vzrostly podle mluvčího Václava Jaloveckého proti roku 2008 zhruba o 30 procent.

Hadrava připomněl, že Španělsko naplnilo předturnajové prognózy bookmakerů a jako největší favorit v kurzu 3,6:1 obhájilo titul mistrů Evropy. Nejvyšší sázkou u Tipsportu bylo 628 tisíc korun v kurzu 1,23:1 na výhru Španělska nad Irskem. Tiket byl vítězný s výhrou 773 tisíc korun. Nejvyšší čistou výhrou za sázku na jednom tiketu bylo 330 tisíc korun. Na pobočce v Praze jeden člověk vsadil 300 tisíc korun v kurzu 2,2:1 na výhru Ruska proti Česku.