Sedm tipů na poslední noc v roce 2009

Silvestrovská noc v Praze nabízí nepřebernou škálu možností, jak ji prožít. Sedmička přináší sedm nejbláznivějších tipů.

1. Palác Akropolis: New Year‘s Circus

Palác Akropolis si na Silvestra připravil v podstatě takový malý, umělecky zaměřený festival. Všechny scény budou patřit tanci, dobré muzice a zajímavým performacím. Hvězdou večera bude kapelník a producent londýnské skupiny Transglobal Underground Hamilton Lee. Vystoupí také bubeníci New Chanting Generation, kteří jsou stálicí na festivalu v Trutnově. Palác Akropolis, Kubelíkova 1548/27, P-3, www.palaceakropolis.cz, 200–350 Kč.

2. Roxy: Fifth Element

V klubu Roxy se bude konec roku slavit v rytmu houseu, progressivu, elektra a drumbassu. To vše v podání předních českých DJů. Na hlavní stage vystoupí taková jména jako jsou Lucas Hulan, Loutka a Tráva. Na druhé budou Im Cyber, Ghonzales, 2k, Sweg, Nitrous a další. Roxy bude na Silvestra připravené i pozměněnou speciální dekorací. Výhodou Roxy je, že leží v centru města, takže během půlnoci lze vyrazit přímo do středu oslav.
Roxy, Dlouhá 33, P-1, www.roxy.cz, 790–990 Kč.

3. Státní opera: Silvestr Gala

A co takhle zkusit zamířit na Silvestra do pražské Státní opery? Tam se totiž bude konat Silvestr Gala. Hrát se bude Netopýr od Strausse a po představení se začne tančit přímo na pódiu za zvuků swingového orchestru. K dispozici bude v průběhu večera také bufet s gastronomickými lahůdkami, se specialitami z Norska, Itálie, Francie, Thajska a dalších zemí. Cena vstupenky zahrnuje také neomezené množství nápojů.
Státní opera Praha, Legerova 75, P-1, www.opera.cz, 5600–8400 Kč.

4. Rock Café: New Year Party

Na Národní třídě můžete na Silvestra zamířit do známého Rock Café. Jelikož naštěstí nedošlo k jeho uzavření, bude se tam slavit také příchod Nového roku. Party v Rock Café ale bude trošku rozdílná od ostatních tanečních party. Zde bude Veselej DJ hrát různé hudební styly a taneční mezi nimi příliš nenajdete. Těšit se můžete na funky, ska, reggae, latino, rock, pop nebo punkové písničky, takže pokud nejste tak úplně na taneční muziku, určitě byste mohli Rock Café zkusit. Vstup je navíc zanedbatelný – pouhých 80 Kč.
Rock Café, Národní 20, P-1, www.rockcafe.cz, 80 Kč.

5. Futurum: Silvestr for People

Na festival Rock for People odkazuje silvestrovská akce v klubu Futurum. Půjde také o miniaturní rockový festival, na kterém zahrají hned tři tuzemské kapely. Od půl deváté, kdy celá akce začíná, se na pódiu vystřídají kapely Rybičky 48, Matahari a nakonec také Five O‘Clock Tea. Futurum, Zborovská 7, P-5, www.musicbar.cz, 260–290 Kč.

6. Vagon: Silvestr ve Vagonu

Ve Vagonu se Silvestr ponese v duchu 60.–70. let minulého století. Během večera bude až do půlnoci hrát tuzemská kapela Professor, která už je ve Vagonu jako doma. Hraje totiž výborně a jejich cover verze se zaměřují zejména na Beatles a Johna Lennona. Komu by nestačili Brouci, hrají také písničky od Queen, Deep Purple, AC/DC nebo Led Zeppelin. Vagon, Národní 25, P-1, www.vagon.cz, zdarma

7. Mecca: New Years Eve 2009 with Kid Massive & Sydney

Doslova hvězdného Silvestra chystá klub Mecca. Vůbec poprvé v České republice se tam totiž představí uznávaný dánský producent a DJ žijící v Anglii - Kid Massive. Ve svém rodném Dánsku posbíral řadu cen, a jelikož už mu rodná země přišla malá, přesunul se se svým uměním do Velké Británie. Nebude ale jediným zahraničním hostem, který se bude v Mecce loučit s rokem 2009. Dorazí také oblíbený australský DJ Sydney, který v současnosti obráží svět a hraje s takovými jmény jako Fatboy Slim, Erick Morillo nebo Tiesto. Mecca, U Průhonu 3, P-7, www.mecca.cz, 790–2490 Kč.