Semináře představí efektivní hospodaření s dešťovými vodami

Problematice hospodaření se srážkovými vodami se budou věnovat dva semináře, které se uskuteční během února v Praze a Brně. Zaměří se na aktuální legislativu a nové normy, efektivní hospodaření s těmito zdroji či zásady projektování a výstavby vsakovacích zařízení. Účastníkům budou předvedeny také příklady realizovaných řešení. Informuje o tom společnost Glynwed, která je garantem těchto akcí.

První odborný seminář, který se bude konat 16. února v Národním stavebním centru v Brně, například pomůže zájemcům zorientovat se v platných předpisech a nové normě upravující zásady projektování a výstavby vsakovacích zařízení. Podle novely zákona o vodách totiž nesmí stavební úřady vydat stavební povolení, pokud není vyřešeno nakládání se srážkovými vodami. Dále bude na semináři představen praktický kalkulátor pro dimenzování vsakovacích zařízení a uskutečněné projekty.

Druhá akce proběhne 24. února na Výstavišti Praha Holešovice, kde budou prezentovány, kromě shrnutí legislativy, také základní způsoby hospodaření s dešťovou vodou s důrazem na vsakování a využívání v domácnostech. Rovněž nebude chybět kalkulátor pro navržení vhodné nádrže pro daný objekt a příklady realizovaných projektů.

Na obou seminářích vystoupí zástupci ministerstva zemědělství, projekčních firem, VUT v Brně. Přihlášky lze podávat na pražskou akci, kde je účast zdarma, prostřednictvím www.glynwed.cz nebo blankova@glynwed.cz, na brněnský seminář na www.stavebnicentrum.cz či svobodova@stavebnicentrum.cz.