SKELETSYSTEM GOLDBECK mění rodinný dům podle potřeb

Nový koncept „rostoucího domu“ je založen konstrukční soustavě SKELETSYSTEM GOLDBECK, která využívá pro nosné části domu montovaný železobetonový skelet a z rodinného domu se díky tomu stává flexibilní stavebnice. Uspokojí tak potřeby mladých lidí, rodin i seniorů.

Řešení konstrukční soustavy se inspirovalo maximální flexibilitou velkých kancelářských budov. Systém montovaného železobetonového skeletu byl přepracován pro potřeby rodinného domu a vznikla tak stavebnice ze subtilních nosných prvků, která změny dispozic rodinného domu neomezuje nosnými zdmi. Výsledkem je na jedné straně naprosté minimum nosných prvků, nabízející volnost v půdorysu stavby, na druhé straně nosná konstrukce s vysokou pevností a dlouhou životností, nabízející široké možnosti dostavby do výšky i do šířky.

Nosná konstrukce v půdorysu sestává jen z tenkých sloupků v rozích či stěnách stavby s rozestupem kolem osmi metrů. Vše ostatní, tedy vnější i vnitřní stěny, dveře a okna, je možné libovolně měnit, posouvat a upravovat. Volnost v úpravách půdorysu umožňují nejen průběžné změny vzhledu a rozměrů místností, ale i zásadní změny funkcí jednotlivých prostor. Namísto chodby přízemního domku se může objevit schodiště, ložnici v přízemí vystřídá po dostavbě obytného patra například garáž. Z původní terasy se může stát při rozrůstání rodiny další dětský pokoj a podobně.

Koncept „rostoucího domu“ a soustava SKELETSYSTEM GOLDBECK jsou navíc vhodné i pro řešení nízkoenergetických a pasivních domů. U stěn odpadá potřeba řešit nosnou funkci a skladbu stěny tak lze zcela přizpůsobit energetickým hlediskům.