Školka od Ecomoduly vítězem v soutěži Dřevěná stavba roku 2011

Stavba mateřské školy Skalníkova v Mariánských Lázních od společnosti Ecomodula se stala vítězem v kategorii moderní dřevostavba soutěže Dřevěná stavba roku 2011 pořádané pod záštitou Ministerstva zemědělství České republiky. Školka je v současnosti největší nízkoenergetickou dřevostavbou v Česku v kategorii školství a zvítězila v hlasování odborné poroty i veřejnosti.

„Pro nás je největším oceněním spokojenost našich klientů, v tomto případě dětí, které svou školku mají rády. Jsem hrdý na všechny zaměstnance Ecomoduly, kteří odvedli kvalitní týmovou práci, díky čemuž jsme projekt realizovali za rekordních 112 dní a splnili výzvu,“ říká jednatel společnosti Ecomodula Vincent Guillot.

Jednopodlažní bezbariérová školka pro 150 dětí uvítala první předškoláky 1. září 2011. Děti využívají šest heren, které slouží i jako učebny, dvě lehátkové variabilní místnosti, rozsáhlou zahradu se vzrostlými stromy. Objekt zahrnuje také kuchyni, jídelnu a kanceláře. O zdravotně postižené děti je postaráno v denním stacionáři, který byl navržen speciálně ve spolupráci s odborníky. Školka vznikla na pozemku 1800 čtverečních metrů.