Slavnosti v Poděbradech? Pro každého něco

Český rozhlas Region slaví společně s městem Poděbrady.

Setkání rodáků, diashow, hudební koncerty, filmová představení. To všechno nabídnou víkendové Poděbradské slavnosti spojené s šestými narozeninami Českého rozhlasu Region.

Poděbradské slavnosti odstartují v pátek ve čtyři hodiny odpoledne setkáním rodáků a přátel města. Od pěti hodin v Kongresovém centru lidé uvidí zábavnou diashow o historii a současnosti města v režii historičky Jany Hrabětové a moderátora Patrika Rozehnala.

Od sedmi hodin večer na pódiu lázeňské kolonády zazpívá Jitka Zelenková. Ta má k Poděbradům osobní vztah.

„Chodila jsem tady na střední školu a začínala zpívat. Navíc můj tatínek dirigoval symfonický orchestr právě na kolonádě,“ řekla Zelenková.

Páteční program zakončí promítání filmu Ene bene režisérky a bývalé poděbradské studentky Alice Nellis od devíti hodin večer na pódiu kolonády.

V sobotu oslavy narozenin Českého rozhlasu Region začnou na kolonádě v pravé poledne koncertem Petry Černocké a potrvají až do večerních hodin.

„V sobotu vlaky přivezou do Poděbrad skoro dva tisíce lidí z celých středních Čech. Jsou zpáteční a zdarma,“ uvedl Petr Jindra z pořádající společnosti Limet media.

„Zajímavý bude určitě i devadesátiminutový koncert Petra Spáleného s kapelou Nové Apollo a velkolepá show hudebně-taneční skupiny ABBA Chiquita Revival se spoustou světel, mlhy a dobré muziky,“ dodal Jindra. Sobotní program zakončí film Bobule.

V neděli program oslav pokračuje v poledne vystoupením poděbradských mažoretek a dětí z umělecké školy. Ve dvě hodiny odpoledne třicetičlenný symfonický orchestr Kokosy zahraje filmové melodie.