Slovanka se raduje. Je v semifinále

Basketbalistky Slovanky Mladá Boleslav v sobotu zvládly i třetí čtvrtfinálový zápas proti Karlovým Varům a postoupily mezi čtyři nejlepší.

Vždycky to může být lepší, hlásá známé pořekadlo. Basketbalistky Slovanky Mladá Boleslav však tuto teorii vyvrací. V letošní sezoně poprvé postoupily do elitní nadstavbové skupiny A1, získaly bronz v domácím poháru a nejčerstvějším úspěchem je vyhrané čtvrtfinále nad Karlovými Vary. „Lepší už to být nemohlo. Zvládli jsme všechny tři vrcholy sezony,“ říká trenér René Štěpánek.

Síla týmu

Jeho svěřenkyně nepovolily Západočeškám ve čtvrtfinálové sérii jediný zápas, ve třetím utkání Slovanka zvítězila v Karlových Varech 88:81 po prodloužení. „Ukázala se vnitřní síla týmu. Postupu do semifinále si vážím nejvíc,“ konstatuje Štěpánek. V něm narazí na favorizované Frisco Sika Brno. „Je to pro nás třešnička na dortu,“ dodává úspěšný kouč René Štěpánek.
Slovanka přitom ještě loni patřila k outsiderům. Od loňského stěhování z Kralup nad Vltavou na Mělnicku do Mladé Boleslavi se ale prudce zlepšila a na poslední chvíli se vtlačila do skupiny A1.