Slovenská firma WebSupport skupuje české domény

Společnost WebSupport, která se zabývá správou domén a internetových stránek, převzala databázi české internetové společnosti Český server. Původem slovenský WebSupport navíc plánuje v tuzemsku ještě další expanzi.

Websupport spravuje domény také na Slovensku, v Maďarsku a Rakousku. V České republice působí od roku 2011, k významnému nárůstu aktivit tu ale došlo až v posledních měsících. Slovenská firma aktuálně provozuje 5600 .cz domén. Po převzetí zákazníků společnosti Český server množství českých domén navýší o dalších 20 procent.

„Po více jak deseti letech, kdy jsme vedle tvorby webových prezentací a aplikací provozovali také registraci a správu domén a webhostingů, jsme se rozhodli předat tuto divizi společnosti WebSupport, která se zaměřuje pouze na sektor těchto služeb,” uvedl k obchodu jednatel Českého serveru Lukáš Toman.

Expanze nekončí

Cenu akvizice ani jedna ze stran neprozradila. Expanze Slováků na českém internetu tím však nekončí. Představitelé WebSupportu mluví o dalších akvizicích konkurence.

„Souhrnně se jedná o desítky tisíc domén a řádově na to máme vyčleněny jednotky až nižší desítky milionů korun,“ řekl Pavel Horalík, který šéfuje české pobočce společnosti. Konkrétní jména firem, na které má WebSupport zálusk však kvůli probíhajícím jednáním neprozradil.