Hlavním hodnotícím kritériem poroty při volbě deseti nejlepších hotelových barů světa byla i v tomto roce kvalita koktejlů, servisu, surovin používaných do drinků, kvalita personálu a znalost produktů, historie barmanského řemesla a koktejlů, složení koktejlového menu a mnoho dalších.
Letos je to zatím nejlepší výsledek, kterého Black Angel’s bar za svou existenci dosáhl, ale velké světové úspěchy zaznamenal i v předchozích letech. Například v minulém roce se tento výjimečný bar dostal dle deníku The Sunday times mezi 50 nejlepších a u nás získal na Czech Bar Awards 2012 ocenění „Nejlepší hotelový bar“.
Reklama po celém světě
A čím si toto uznání zasloužil? Porotu, která byla tvořena odborníky z celého světa, si získal širokou škálou kvalitních koktejlů a stoprocentní kvalitou svých služeb. Dobré jméno vytváří podniku ale především špičkový personál. „Naši barmani vyhrávají soutěže a dělají tímto způsobem reklamu baru po celém světě. Reprezentují nás na světových finále a tam většinou porotci jezdí a mohou získávat prvotní informace o potenciálně dobrých barech,“ říká barmanager Black Angel’s baru Pavel Šíma. „Někteří porotci náš bar osobně navštívili a posléze mu dle svého uvážení přidělili určitý počet bodů. Každý z nich si vytváří svůj žebříček pěti nejlepších a pak se ze všech na základě bodového ohodnocení vybere deset nejlepších,“ vysvětlil Šíma. Aby byl bar vůbec hodnocen, musí ho někdo nominovat a to se stane, pouze pokud bar nabízí stoprocentní kvalitu. Pak se o něm začne mluvit a poté přijde i to, že ho někdo nominuje. Když je bar opravdu dobrý, může se dostat i do top 10.