Solární obal na Kindle: zásuvku už nebudete potřebovat [CES 2012]

Displej čtečky Kindle je sice jen černobílý, zobrazení na elektronickém displeji má ale nejblíž ke klasické knize nebo novinovému papíru

Displej čtečky Kindle je sice jen černobílý, zobrazení na elektronickém displeji má ale nejblíž ke klasické knize nebo novinovému papíru Zdroj: e15

V záplavě příslušenství k různým zařízením nás ještě před oficiálním startem CESu zaujala novinka od SolarFocus, firmy zabývající se solárními nabíječkami. Vytvořila obal pro čtečku knih Kindle se solárním nabíjením, záložní baterií a lampičkou.

Solární panel na přední straně obalu je docela velký a vzhledem k nízké spotřebě zařízení nepůsobí nereálně ani tvrzení výrobce, že po jedné hodině dobíjení na slunci stačí získaná energie na tři dny běžného čtení. S takovou už byste ke svému Kindlu nepotřebovali běžnou síťovou nabíječku.

Energii však kromě samotného Kindlu může likvidovat i LED lampička, která je vestavěným příslušenstvím a bude se hodit při čtení po setmění. Aby zbylo dostatek energie i na stinné dny, je obal vybaven ještě akumulátorem s kapacitou 1500 mAh, který rozšíří kapacitu vestavěné baterie Kindlu. Indikaci stavu rozšiřujícího akumulátoru zajišťuje barevná dioda a můžete jej dobíjet i ze sítě, když by bylo potřeba.

Kindle se solárním obalemKindle se solárním obalemKindle se solárním obalem

Cena byla nastavena na 80 dolarů. Jestli se objeví i unás, tak očekávejte cenu kolem dvou tisíc korun.