Sourozenci Markovi pojedou poprvé na mistrovství světa

Taneční pár Tomáš a Martina Markovi uzavřel sbírání cen a titulů v mládežnických kategoriích. Od letošního roku soutěží již mezi dospělými. A zdatně.

Na letošním republikovém mistrovství v latinskoamerických tancích v Brně obsadila dvojice čtvrtou příčku a nominovala se do českého reprezentačního týmu pro světový šampionát, jenž se koná letošního 7.listopadu ve slovinském Mariboru.
Generálku před premiérou na mistrovství světa mají Markovi dnes při Pojizerském poháru v mladoboleslavském Domě kultury.
Mladoboleslavský pár patří do ambiciózního tanečního klubu Rytmus Bakov nad Jizerou, který výkony svých členů patří k nejúspěšnějším v České republice. „Trénujeme každý den díky skvělým podmínkám, které klubu vytváří město Bakov nad Jizerou,“ shodují se Tomáš s Martinou. Oba čas dělí mezi tancem a studováním. „Není to vůbec jednoduché, ale vedení gymnázia mi vychází maximálně vstříc individuálním studijním plánem. Bohužel ne všichni vyučující tuto formu studia úplně respektují, ale nějak to zvládám,“ řekla Martina, studentka třetího ročníku Gymnázia J.Pekaře. Na stejné škole Tomáš letos maturoval a nyní se rozkoukává v prvním ročníku technické univerzity v Liberci. „Důležité bude dobře se ve škole uvést, abych mohl usilovat o nějakou mimořádnou formu studia. Každopádně bude první rok obtížný, protože vrcholy taneční sezony se kryjí se zkouškovým obdobím,“ řekl Tomáš.
Mimořádnou popularitu talentovaného tanečního páru v Mladé Boleslavi potvrdily výsledky hlasování v anketě o nejlepší sportovce Mladoboleslavska za rok 2008. Při devadesáti tisících registrovaných hlasů skončili Tomáš a Martina Markovi na druhém místě za benáteckou rychlobruslařskou šampionkou Kateřinou Novotnou. Získali více přízně než třetí autokrosař Petr Bartoš, pátý kapitán hokejistů Richard Král, či na osmé a desáté příčce fotbalové hvězdy Miroslav Miller a Jan Rajnoch.