Sparta může zase přijít o vedení

Marek Matějovský (vlevo) ze Sparty v souboji s Petrem Dolejšem z Teplic.

Marek Matějovský (vlevo) ze Sparty v souboji s Petrem Dolejšem z Teplic. Zdroj: CTK/Michal Krumphanzl

Fotbalisté Sparty se sice před týdnem po výhře v Liberci vrátili na průběžné první místo ligové tabulky, ale už dnes mohou o vedení zase přijít. Po dobrém výkonu i výsledku přišlo další domácí trápení. Sparta jen remizovala s Teplicemi 2:2, a to alespoň bod zachránila až v posledních deseti minutách.

Trenér Sparty Martin Hašek přiznal, že ho domácí ztráta zaskočila. „Remíza je výsledek, který bychom před zápasem vůbec nebrali. Je to další domácí ztráta, což je samozřejmě špatně. Mrzí nás to o to víc kvůli našim divákům, kterým chceme dělat radost a potěšit je hrou i výsledkem. Děláme všechno pro to, abychom doma vyhrávali, ale teď se to opět nepovedlo a vnímáme to velmi negativně,“ uvedl Hašek pro ČTK.

Remíza s Teplicemi je už třetí jarní domácí ztrátou Sparty, která měla po podzimní části ligy na prvním místě šestibodový náskok. Z pěti utkání získala Sparta na domácím hřišti jen sedm bodů. „Jednoduše hazardujeme,“ přiznal brankář pražského týmu Tomáš Vaclík. „Je jasné, že posledních pět zápasů už musíme bezpodmínečně vyhrát,“ dodal.

Liberec dnes čeká dohrávaný zápas v Ostravě. Pokud Severočeši zvítězí, vrátí se na první místo. Ostrava ale hraje o záchranu v lize, body potřebují oba celky. „Bude to nesmírně těžký duel. Ostrava hraje o život,“ řekl kouč Liberce Jaroslav Šilhavý.