Sparta poprvé klopýtla, v Ostravě slaví první výhru

Liberečtí fotbalisté se radují z gólu.

Liberečtí fotbalisté se radují z gólu. Zdroj: ctk/Michal Dolezal

Fotbalisté Sparty ztratili v desátém ligovém kole první body. Doma nestačili na Liberec a prohráli 0:3. Přesto zůstávají s náskokem v čele tabulky. Opačné pocity zažili v Ostravě. Baník poprvé v sezoně vyhrál.

Porážka Sparty o tři góly překvapila. Podle trenéra Martina Haška utkání ovlivnila absence střelce Kweukeho, jenž kvůli zranění nemohl nastoupit, a také reprezentační přestávka. „Hodně hráčů jsme měli pryč, další měli zdravotní problémy. Cítil jsem, že tým nemá sílu ani rytmus. Upozorňovali jsme hráče, že zápas bude bolet,“ citovala ČTK Haška.

Podle libereckých hráčů ale první prohra Spartu příliš neovlivní. „Má tak velký náskok na čele, že o něj asi těžko může přijít,“ upozornil střelec úvodní branky Michal Breznaník.

Premiérové tři body Baníku zajistila trefa Benjamina Vomáčky. „Kvůli virózám a zraněním se nám rozpadla sestava, ale kluci to odbojovali,“ prohlásil trenér Pavel Malura. Na hřišti se objevil i Marek Jankulovski, který se po letech působení v zahraničí vrátil do Baníku. Kvůli zranění však musel po osmi minutách odstoupit. V operovaném koleni mu znovu praskl křížový vaz. Nezahraje si několik měsíců.

Vedení ligy rozhodlo, že kvůli účasti reprezentace v baráži o mistrovství Evropy skončí podzimní část ligy až na začátku prosince. Baráž, v níž se Češi utkají s Černou Horou, je na programu 11. a 12. listopadu, odvety se hrají 15. listopadu.

Čtete rádi E15.cz? Dejte nám hlas ve finále ankety českého internetu v kategorii zpravodajství.