Sparta přezimuje v čele

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

Fotbalisté Sparty nedokázali v 15. ligovém kole vstřelit branku Dukle, remizovali 0:0. Sparťané doma potřetí za sebou nevyhráli. Nejbližší pronásledovatelé Pražanů přesto nedokázali další ztrátu lídra tabulky využít. Sparta má v čele dál šestibodový náskok a už je jasné, že na této pozici přezimuje.

Druhý Liberec a třetí Jablonec se v sobotu utkaly ve vzájemném souboji. Remíza 2:2 udržela obě mužstva ve stejném odstupu od čela, jaký měla před tímto utkáním. „Byl to hodně atraktivní zápas, lidi se museli bavit. Doma jsme ztratili body, ale Jablonec byl ve finální fázi asi nebezpečnější než my,“ citovala ČTK libereckého trenéra Jaroslava Šilhavého, jenž nelitoval, že se jeho týmu nepodařilo snížit náskok Sparty. „Spíš bych to bral tak, že jsme udrželi čtyřbodový náskok před Jabloncem,“ dodal.

V zápase vstřelil stý ligový gól jablonecký David Lafata, a vstoupil tak do Klubu ligových kanonýrů. „Dnes mám z gólu větší radost než kdy jindy. Jsem moc rád, že jsem se té stovky dočkal. Trochu mě mrzí, že jsme nakonec nevyhráli, ale jestli bych vítězství vyměnil za ten gól? Těžká otázka,“ řekl Lafata.

Sparta si sice udržela šestibodový náskok, ale výkonem opět nepřesvědčila. Přestože v pondělí porazila Bohemians 1905 4:0, proti Dukle zaváhala. „Po dvou porážkách doma byl pro nás tenhle zápas velmi důležitý. Chtěli jsme navázat na výkon na Bohemce, ale to se nám v žádném případě nepodařilo,“ přiznal kouč Sparty Martin Hašek. „Je to těžko pochopitelné, před čtyřmi dny podáme velmi dobrý výkon a dnes tohle. V domácích zápasech není z hráčů cítit ta síla, to sebevědomí, které mají venku,“ dodal.