Sparťanské tažení nezastavila ani Příbram

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

Fotbalisté Sparty potvrdili, že letos patří k největším favoritům ligy. Vyhráli i devátý zápas a s plným počtem bodů se pevně usadili na prvním místě tabulky.

Sparta vyhrála v sobotu v Příbrami 3:0. Po devíti zápasech má 27 bodů a skóre 23:4. „Zápasu jsme se ze dvou důvodů do jisté míry obávali. Po hodech z derby by mohl přijít půst a navíc jsme jeli do Příbrami, která je pro nás hlavně tady hrozně nepříjemným soupeřem. Proto jsme se za každou cenu snažili dobře mentálně připravit, abychom vůbec nic nepodcenili,“ citovala ČTK trenéra Sparty Martina Haška.

Na druhém místě jsou zatím Bohemians 1905, největší překvapení letošního ročníku. Pražský celek už dokázal vybojovat 17 bodů. Naposledy zvítězil v „malém derby“ na Žižkově. Pokud dnes Jablonec nevyhraje na hřišti Slovácka, klokani na druhém místě zůstanou.

Podle některých médií by se koučem Slavie měl stát od ledna bývalý trenér Sparty František Straka. Vystřídat by měl Michala Petrouše. Vedení Slavie informaci nepotvrdilo ani nevyvrátilo, stejně reagoval Straka. Na svém webu Slavia napsala, že jedná o situaci v klubu včetně postu hlavního trenéra. S žádným z kandidátů ale ještě nedošlo k dohodě, uvedla Slavia.