Spekulativní výstavba ve VGP Parku Horní Počernice

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: vgp.cz

Společnost quick-mix bude jedním z prvních nájemců další etapy VGP Parku Horní Počernice. Ve spolupráci s Cushman & Wakefield (C&W) uzavřela smlouvu o pronájmu na více než 870 čtverečních metrů průmyslových a administrativních ploch. VGP Park Horní Počernice je jedním z mála projektů, v kterých byla zahájena nová výstavba bez předem známých nájemců. Stěhování firmy quick-mix do nových prostor je naplánováno na začátek března 2012.

„Jedná se o dobrý signál pro trh. V posledním roce či dvou se průmyslové prostory na spekulativní bázi téměř nestaví. Společnost VGP se rozhodla spekulativně postavit standardní skladové jednotky, které lze dle požadavků nájemců rozdělit do malých obchodních jednotek. Poptávka po malých skladových prostorách evropského standardu v Praze nadále trvá a developer VGP je jediný, kdo dnes tyto prostory na východě Prahy nabízí,” říká Laurent Jechoux z průmyslového týmu C&W, který se na transakci podílel.

Společnost quick-mix je součástí mezinárodního koncernu Sievert AG & Co. KG. Firma vyvíjí a dodává vysoce kvalitní suché maltové směsi a stavební chemii, termální izolaci a materiály s přísadou Trassu. Do Horních Počernic stěhuje své skladové kapacity pro zásobování českého trhu. VGP Park Horní Počernice leží v těsné blízkosti rychlostní komunikace R10 ve směru Praha – Mladá Boleslav – Liberec a patří mezi největší industriální parky na území České republiky.

Jeho výstavba byla zahájena na jaře roku 2006 a po několika dalších akvizicích se stávající plocha rozrostla na více než jeden milion čtverečních metrů, se zastavěnou plochou asi 380 000 metrů čtverečních. Park je dnes plně pronajat a sídlí zde například Coca-Cola, DATART INTERNATIONAL, IKEA Česká republika, Kofola nebo TNT Post ČR. Celková rozloha přistavěné plochy bude 11,5 tisíce metrů čtverečních.