Společnost Invesco Real Estate koupila kancelářskou budovu u Anděla

Invesco Real Estate (IRE), mezinárodní investiční a realitní společnost, oznamuje akvizici kancelářské budovy Anděl City 11 SO třídy A, Karla Engliše 3219/4, v městské části Praha 5 – Smíchov, která je rozšířením pražské centrální obchodní čtvrti. Částka, za kterou akvizice proběhla, nebyla zveřejněna. Je to ale už druhá nemovitost, kterou společnost IRE v uplynulém měsíci koupila ze zvláštního celoevropského fondu, který IRE spravuje pro svého německého klienta Nordrheinische Ärzteversorgung.

Anděl City nabízí na pěti patrech na 4 200 metrů čtverečních kvalitních kancelářských prostor, 31 parkovacích míst a v přízemí konferenční centrum pro přilehlý hotel Angelo. V současnosti je budova Anděl City plně obsazena a pronajímána významným nájemcům, jako je Maersk, jedna z celosvětově největších přepravních společností, nebo UBS. Tomáš Pícha, ředitel oddělení transakcí ve střední a východní Evropě společnosti IRE prohlásil: „Kancelářský trh na Smíchově je přirozeným rozšířením pražského obchodního centra, a to i díky významným maloobchodním a hotelovým investicím. Má dobrou dostupnost do centrální obchodní čtvrti jak autem, vlakem, tak i autobusem a nachází se i ve výhodné lokalitě ve vztahu k pražskému mezinárodnímu letišti. Nejen z těchto důvodů jsme velice rádi, že jsme do portfolia našeho klienta získali tuto klíčovou nemovitost.”

IRE plánuje koupit pro Nordrheinische Ärzteversorgung další kancelářské a maloobchodní nemovitosti v centrálních lokalitách evropských hlavních měst. Při této akvizici poskytovala IRE poradenství společnost Cushman & Wakefield. Edward Thomas z týmu investic a kapitálových trhů společnosti Cushman & Wakefield říká: „V první polovině letošního roku zaznamenává realitní trh v Praze skutečně dramatický vzestup v oblasti transakčních aktivit. Toto je doložitelné i několika transakcemi na Smíchově. Ze strany investorů je veliký zájem o klíčové kancelářské trhy v centrálních obchodních čtvrtích, jako je Smíchov a Karlín, a proto očekáváme, že v příštích měsících dojde k uzavření řady dalších podobných transakcí.”