Společnosti Rockspring a ECE společně kupují největší regionální nákupní centrum v ČR

Společnosti Rockspring a ECE oznamují, že od investiční skupiny The Somerston Group převzaly nákupní centrum Olympia v Brně. Majetek nabývají v poměru 50:50, prostřednictvím společnosti Rockspring Property Investment Managers LLP a fondu ECE European Prime Shopping Centre Fund. Společnost ECE s okamžitou platností přebírá odpovědnost za správu a pronájem centra.

Nákupní centrum Olympia, jehož pobočky se otvíraly v několika etapách v průběhu let 1998 až 2010, je největším regionálním nákupním centrem v České republice. Brněnské nákupní centrum bylo otevřeno v roce 1999, areál dnes nabízí nájemní plochu o velikosti přibližně 110 tisíc metrů čtverečních. Podstatnou součást celého komplexu tvoří hypermarket Albert a dva obchodní domy společností Asko a Kika. Významnými nájemci centra jsou například společnosti Marks & Spencer, H&M, C&A, Elektroworld, Hervis, Intersport, New Yorker, Index, Kappahl, Humanic, Rock Point, Puntanela, Ann Christiane, Guess by Marciano, Calvin Klein Jeans, Gant, Miss Sixty a Lacoste. Centrum naplno využívá i potenciál své zábavní části: kina, restaurací, bowlingu, zimního kluziště a přilehlého pětihektarového Olympia parku s lezeckou stěnou a dalšími outdoorovými atrakcemi.

“ říká Robert Gilchrist, generální ředitel společnosti Rockspring.

Podle Volkera Krafta, hlavního partnera společnosti ECE Real Estate Partners Olympia dokonale zapadá do firemní strategie získat dominantní nákupní centra, jež mají vysoký potenciál vytvářet nové hodnoty, a to i díky bohatým zkušenostem místních týmů společnosti ECE.