Stabilní a rychlé připojení k internetu za přijatelnou cenu již není jen hudbou budoucnosti

servery (ilustrační foto)

servery (ilustrační foto) Zdroj: UPC

servery (ilustrační foto)
2
Fotogalerie

Život bez internetu si mnoho z nás nedokáže představit. Využíváme ho na všech možných zařízeních a na nejrůznějších místech. Kvalitní internetové připojení však nejvíce oceníme doma. Jak si nejlépe vybrat z nabídek poskytovatelů? Pokud chcete mít rychlý internet za přijatelnou cenu, je dobré volbu pořádně promyslet.

 

Internetové připojení představuje mimo jiné také pravidelný měsíční výdaj a často i dlouhodobý závazek. Nabídek je na trhu bezpočet. Jak se v nich vyznat a udělat si alespoň základní obrázek o poměru ceny a výkonu? Jisté je, že nejlevnější neznamená vždy nejlepší řešení.

Při výběru poskytovatele internetového připojení si nejprve zodpovězte otázku, k čemu vám bude kvalitní připojení sloužit. Z toho vyplyne, jak vysokou přenosovou rychlost potřebujete. Stejně tak důležité je zamyslet se nad tím, zda data více stahujete nebo naopak nahráváte. Rychlost downloadu může být zásadně rozdílná od rychlosti uploadu a mohou pak vznikat problémy, pokud budete potřebovat nahrát kvalitní videa nebo větší počet fotografií.

Pokud jste standartním uživatelem internetu, postačí vám pro běžné surfování základní připojení. Vysokou kvalitu v této kategorii nabízí například UPC, kde pořídíte připojení o rychlosti 150 Mbit/s. Připraveni jsou však také na náročné uživatele, kteří mohou využít nejrychlejší připojení s přenosovou kapacitou až 500 Mbit/s.

V současné době neustále stoupá objem přenášených dat a obecně se tím zvyšují požadavky na rychlost a kvalitu připojení. V této souvislosti UPC investuje do své datové sítě a soustavně tak zkvalitňuje poskytované služby. „Technologické inovace jsou zásadním vstupem pro stabilní připojení, které je při dnešních nárocích na přenos vysokého objemu dat klíčové,“ vysvětluje Martin Miller, generální ředitel společnosti UPC Česká a Slovenská republika.

Při rozhodování je nutné vzít v potaz také specifika lokality, ve které budete internetové připojení využívat. Zda je nabízená služba dostupná i u vás doma, si lzejednoduše ověřit přímo na stránkách www.upc.cz, kde si současně můžete změřit aktuální rychlost vašeho připojení. Tento parametr je dobrým odrazovým můstkem při rozhodování, jaký typ připojení je pro vás nejvhodnější.