Steam překonal 100 milionů uživatelů, chystá hudební službu

Herní služba Steam

Herní služba Steam Zdroj: Repro Zive.cz

Herní platforma Steam od Valve překonala 100 milionů uživatelů. Čtvrtina všech uživatelů přitom přibyla v posledním půl roce – ještě v lednu bylo registrováno „jen“ 75 milionů uživatelů.

Rapidně rostl také počet her. Kupovat a stahovat můžete již více než 3700 her, přičemž jen v roce 2014 jich bylo přidáno již 1300. Loni za stejné období bylo přidáno pouze 304 her. Steam tato čísla zveřejnil u příležitosti představení redesignu celé služby.

Steam však už dávno není pouhou herní platformou. Od roku 2012 nabízí software (který má však stále blízko k tvorbě her či videa) a také chystá vlastní herní konzoli SteamBox s operačním systémem SteamOS (založeným na Linuxu).

Nyní Steam uvedl vlastní hudební přehrávač Steam Music Player, který je integrován přímo do aplikace. Pomocí něj můžete přehrávat jak soundtracky her, které jsou ke stažení jako DLC (a při této příležitosti nabízí soundtracky her z vlastní dílny zdarma), tak i vlastní hudbu umístěnou v počítači.

Jednotlivé dílky skládačky dohromady ukazují, že Steam nechce nabídnout pouze herní konzoli. Naopak má v plánu celé multimediální centrum a dá se očekávat, že v dohledné době bude v obchodě možné zakoupit nejen hry, ale také hudbu a možná i filmy.

Čeští vývojáři bodují na Steamu