Steve Jobs měl při smrti u postele dopis od Billa Gatese

Steve Jobs a Bill Gates

Steve Jobs a Bill Gates Zdroj: Zive.cz

Životní konkurenti ale také kamarádi, kteří společně prošli důležitými milníky při rozmachu domácích počítačů po celém světě – Steve Jobs a Bill Gates. Po smrti Steva Jobse se Bill Gates na jeho adresu vyjádřil velmi pozitivně, pravděpodobně si nelze představit, že by jeden bez druhého dosáhli takové počítačové revoluce napříč světovou populací.

Kromě chladných strojových počítačů se ale dostalo i na trochu těch lidských emocí a Bill Gates se deníku The Telegraph svěřil, že se Stevem Jobsem v minulém roce strávil mnoho hodin při rozhovorech o minulosti i budoucnosti. Jejich vztah se opět výrazně zlepšil odchodem Gatese z Microsoftu a založení nadace Billa a Melindy Gatesových.

Když se smrt Steva Jobse blížila, Bill Gates mu napsal osobní dopis, ve kterém mu dle jeho slov poděkoval a ocenil, jakou společnost vytvořil a nechyběla ani pochvala pro jeho děti, se kterými se Bill Gates také seznámil.

„Nebyli jsme ve válce, není potřeba nastolit mír ani si nic odpouštět. Vytvořili jsme skvělé produkty a konkurence byla vždy pozitivní věc.“ Dle jeho manželky si Steve Jobs dopisu od Billa Gatese velmi cenil a měl ho u své postele v posledních chvílích.