Sto zvířat slaví dvacáté narozeniny

„Nejkratší cesta do srdce chlapa vede mezi žebrama...” Incheba arénu roztančí hravé SKA.

Milovníci taneční muziky SKA mají ve středu 20. října sraz na holešovickém výstavišti. Legendární kapela Sto zvířat tam oslaví své dvacáté výročí. A rozhodně to nebude běžný koncert. Na své „narozeniny“ si pozvala celou řadu zajímavých hostů.

Koncert zahájí holandská skupina The Upsessions.

„Pořád nás náš holandský basista Wilco Wersteeg láká na turné do Nizozemí, tak jsme se mu rozhodli vyjít vstříc a pozvali k nám nejlepší holandskou SKA kapelu,“ vysvětluje frontman Sta zvířat Jan Kalina.

Dalším hostem večera bude cikánská kapela Cindži Renta. „Hrají rychlou a rytmickou hudbu, podobnou té zvířecí, ale na úplně jiné nástroje,“ vysvětluje Kalina.

Dvupatrové pódium

V Malé sportovní hale bude nachystáno i jedno malé velké překvapení. Dvoupatrové pódium umožní, aby nahoře hrála kapela a dole pod ní další z hostů - divadlo Kašpárek v rohlíku - živě předvedl originální hrané klipy na největší hity skupiny.

Návštěvníci koncertu se můžou těšit na „playlist“ složený ze třiceti šesti nejlepších písní zvířecího repertoáru, nebudou chybět hity jako Napospas, Podpaží, Vrány, Kanál, Nejkratší cesta, Novgorod, Nic, Škola nebo Dáma s čápem.

O doprovod k některým z nich se postará i dívčí taneční skupina A X z Kolína. „U některých písní bude na pódiu až padesát lidí,“ slibuje Kalina.

Skupina vznikla v roce 1990. Za dvacet let se ve Zvířatech vystřídalo značné množství špičkových muzikantů, odehráli na dvanáct set koncertů v Čechách, desítky koncertů v Německu, Francii a Švýcarsku a dvouměsíční turné po USA.