Stočesová mě ve fotbálku znemožnila

Redaktor týdeníku Sedmička s atletkou Denisou Rosolovou skončili poslední na výjimečném turnaji ve stolním fotbalu.

„Čau, já jsem Kuba,“ představuju se jedné z nejlepších českých atletek Denise Rosolové. Vykání nepřipadá v úvahu, protože jsme se před chvílí stali spoluhráči.

Jsem na turnaji světové série ve stolním fotbalu v průhonickém Club Hotelu Praha a mám příležitost zúčastnit se VIP soutěže dvojic právě po boku ženy, která se proslavila už jako Ščerbová.

Párů je celkem pět, hraje každý s každým. Začínáme proti miss roku 1998 Kateřině Stočesové a jednomu z organizátorů turnaje Vítězslavu Stránskému. Sice se mi kupodivu daří sledovat víc míček než blonďatou krásku, ale hlavně kvůli umění jejího parťáka utrpíme jasnou porážku.

„Nechceš raději útočit?“ ptám se svojí spoluhráčky, která v prvním zápasu bránila. „No, můžeme to zkusit, ale moc neumím hrát levou rukou,“ varuje mě atletka Rosolová.

Proti Mašlíkové se aspoň střelecky prosazujeme

Nastupujeme proti další půvabné blondýně – modelce Haně Mašlíkové. I ona dostala k ruce zdatného pomocníka, reprezentanta ve fotbálku Petra Pražáka, takže zase nestíhám sledovat ani balonek.
Jsme rádi za pár vstřelených gólů a méně krutou porážku, než byla ta úvodní.

Při třetím utkání si měníme pozice dokonce během přerušené hry, jenomže duo produkčních z našeho vydavatelství Mladá fronta je lepší.

Zbývá poslední šance na úspěch. Proti nám stojí parťačka Rosolové z tréninkové skupiny Rychlý holky Zuzana Bergrová s dánskou reprezentantkou ve stolním fotbalu Camillou Lohmannovou.

Všechny dámy podávají v průběhu celé akce solidní výkony, ale mladá Dánka všem ukazuje, že i dívka může hrát jako chlap. Umí dát ránu a má brilantní techniku.

Sice několikrát skórujeme, ale nakonec znovu musíme smeknout před protivníky. „Gratuluju k pátému místu,“ dělá si Rosolová legraci z našeho účinkování.

Pak sledujeme finále. „Jo!“ zakřičí Mašlíková radostí po vítězství nad Bergrovou. Stočesová skončila čtvrtá.