Střešovická nemocnice staví vlastní hotel

Vojenská nemocnice bude mít tříhvězdičkový hotel. Týdeník Sedmička získal vizualizace a podrobnosti o projektu.

Za čtyři roky bude v areálu Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích stát tříhvězdičkový hotel s veškerým zázemím.

Stavbu na konci května posvětila česká vláda. Budou tam bydlet především pacienti a jejich rodinní příslušníci. Jde o první velký projekt PPP, kam společně investují peníze stát a soukromí majitelé. Nová „nezdravotnická“ část nemocnice přijde na 2,638 miliard korun.

Hotel i s bazénem

Stavět se začne na konci příštího roku. Otevření je plánované na květen roku 2014. Týdeník Sedmička má podrobnosti, jak bude areál vypadat.

„Projekt zahrnuje vstupní budovu, ubytovnu pro zaměstnance s 240 lůžky, parkoviště se třemi sty stáními, regenerační a kondiční bazén s délkou pětadvacet metrů a tříhvězdičkový hotel se 130 dvoulůžkovými pokoji,“ říká Karel Samec, mediální zástupce společnosti Prague Military Hospital Concession, která projekt zajišťuje a kterou vlastní realitní společnost EC Property a stavební firma Metrostav.

Střešovický hotel bude sloužit především pacientům, kteří podstoupí jednoduché operační zákroky.

Využije ho tedy například klient, kteří přijede na zákrok a dva tři dny poté si pobude na lůžku, nebo pacienti, kterým běžný nemocniční režim nevyhovuje.

Změní se si křižovatka

Investoři se nespokojí jen se stavbou několika nových budov a parkovištěm. Stavbaři kompletně přebudují třeba křižovatku ulic Stamicova a Na Petřinách, aby měli pěší do areálu snadnější přístup.

Právě poblíž vjezdu do nemocnice ze Stamicovy budou nové budovy stát. „Počítá se i s restaurací a rychlým občerstvením, konferenčními prostory s kapacitou tři sta míst a s možností členění na menší sály, a dalšími službami jako kadeřnictví nebo optika,“ říká zástupce Prague Military Hospital Concession Marek Pražák.

Výstavbu, která potrvá 3,5 roku, plně uhradí soukromníci, stát bude první peníze platit až za čtyři roky, v roce 2014. Soukromí majitelé budou hotel a další zázemí provozovat pětadvacet let, pak areál předají státu.