Svátek veteránů se blíží, Oldtimer Bohemia Rally startuje již ve čtvrtek

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Autorevue.cz

Na startu Oldtimer Bohemia Rally se objeví skutečný skvost - L&K 300 z roku 1923. Mezi 50 vozy, které budou bojovat o prvenství, bude nejstarším. Oldtimer Bohemia Rally patří do exkluzivního klubu. Tento závod historických automobilů je jeden z 22 oficiálních závodů prestižní organizace FIVA – Féderation Internationale des Véhicules. Rally startuje 1. září na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi.

Jako hlavní partner podpoří rally automobilka Škoda, která vyšle na start vedle L&K 300 ještě dva další automobily ze svého muzea – Škodu 645 a Škodu Sagitta.

Na vozy, které musí být staré minimálně 30 let, čeká 300 kilometrů trati v okolí měst Mladá Boleslav, Liberec a Praha. Závod je rozdělený do osmi etap a jede se za běžného provozu.

Soutěžící si zároveň musí hlídat tempo své jízdy, které si sami před startem vyberou. K dispozici jsou tři možné rychlosti jízdy – 30, 35 nebo 40km/h a za každou odchylku jsou udělovány trestné body. Podle pravidel FIVA jsou detaily tratě a jednotlivé úkony na ní až do startu pečlivě tajeny.

Součástí Oldtimer Bohemia Rally je soutěž elegance (Concours d´Ếlếgance). Porota hodnotí, jak dokonale posádka sladila dobové oblečení s vozem a zda koresponduje s rokem výroby automobilu.