Svatovavřinecké hody začnou v pátek

Svatý Vavřinec bude i letos bdít nad přerovskými hody. Ty začnou v pátek 6. srpna a nabídnou rock, folk, jarmark, mši svatou i exkurzi do středověku.

„Hody zahájí páteční vystoupení Pavla Nováka, Jardy Macíčka a skupiny Vox, které na přerovském Masarykově náměstí začne v šest hodin večer. Pak nastoupí na scénu zpěvačka Petra Janů s doprovodnou skupinou Golem,“ předeslala Daniela Novotná z přerovského
magistrátu.
Sobota 7. srpna se ponese v duchu Dne přátelství a na náměstí vystoupí skupiny ze spřátelených
evropských měst. Z domácí produkce se mohou diváci těšit na odpolední vystoupení kapely Mothers Follow Chairs a v osm hodin večer to pod širým nebem rozbalí legendární přerovská skupina Pirillo.
Hlavní program Svatovavřineckých hodů startuje v neděli 8. srpna. V deset hodin dopoledne vyrazí do ulic města krojovaný průvod s muzikou a na Horním náměstí ve stejný čas začnou středověké hry s ukázkami středověkých řemesel i s jarmarkem. Od dvou hodin odpoledne pak na Masarykově náměstí vystoupí dechová hudba Věrovanka, Moravská Veselka a Jazz Base.
Chybět nebude ani slavnostní mše svatá. Věřící mohou přijít do kostela svatého Vavřince ve dvou časech – v devět hodin a o půl jedenácté dopoledne. Prohlídka kostela s výkladem má začít ve tři hodiny odpoledne.