Svoboda a odpovědnost 2012. Občan, firma a stát ve víru (de)regulací

Dovolte nám pozvat vás na konferenci Svoboda a odpovědnost 2012 s podtitulem Občan, firma a stát ve víru (de)regulací. Konference nejen pro právnickou obec je pořádána časopisem Právo&Byznys ve spolupráci se „sesterským“ ekonomickým deníkem E15.

Dovolte nám pozvat vás na konferenci Svoboda a odpovědnost 2012 s podtitulem Občan, firma a stát ve víru (de)regulací. Konference nejen pro právnickou obec je pořádána časopisem Právo&Byznys ve spolupráci se „sesterským“ ekonomickým deníkem E15.

Rok 2012 přináší řadu nových závažných otázek. Věci považované dosud za samozřejmé se náhle jeví v novém světle. Zdá se, že globální finanční systém se otřásá v základech. Evropská integrace se potýká s řadou otázek, na které neexistují přesvědčivé odpovědi. Západní dominance je vystavena rostoucímu tlaku konkurenčních mocností. Gigantické zadlužení odkazuje na případy „zkrachovalých civilizací“ historie. A nové technologie přinášejí vedle nebývalých možností potřebu nově definovat základní otázky svobody projevu či osobního vlastnictví. Jako červená nit se všemi problémy táhne potřeba najít rovnováhu mezi svobodou a odpovědností. Na jedné straně stojí přirozená touha po co největší osobní autonomii. Na druhé straně stojí potřeba artikulovat a hájit etické principy, které umožní tolerantní soužití. Z hlediska ekonomického se do sporu dostává nárok na svobodu podnikání a potřeba hledání sociální spravedlnosti. Z politického hlediska je zde na jedné straně touha po co největší nezávislosti na vládě, zatímco na straně druhé stojí potřeba nově organizovat životy států a celých kontinentů v éře globální civilizace.

Konference „Svoboda a odpovědnost 2012“ nechce být jen fórem pro čistě akademický diskurz nad načrtnutými tématy. Formou tří panelů chce debatovat v konkrétní rovině a hledat souvislosti. Proto by měla být podnětná pro široké spektrum účastníků jak právnických, tak příbuzných profesí.

Konference, na kterou vás srdečně zveme, vidí svoji důležitost právě ve schopnosti umožnit širokému spektru účastníků hledání vzájemného porozumění a možných řešení pro otázky, které se dotýkají nás všech - ať jako občanů České republiky, nebo profesně jako advokátů, soudců, akademiků, byznysmenů či novinářů.

*

Základní údaje o konferenci

Datum konání: 30. května 2012 (14-19 hodin, následuje banket) Místo: Hotel Ambassador Předpokládaný počet účastníků konference: 150 Účastnický poplatek: 1800 Kč Konferenční balíček: 1953 Kč (30% sleva na vstup + předplatné časopisu Právo&Byznys se slevou 30 %)