Syn, žena, džíp. Panchovy lásky

Poděbradský hudebník a vydavatel Petr Prchal alias Pancho se pochlubil se svými sedmi radostmi.

O věcech a činnostech jemu milých by mohl mluvit snad půl dne. A jistě by si vzpomněl na víc než sedm. Prakticky ke každé své radosti navíc přidává nevšední historku ze života… Petr Prchal, hudebník a vydavatele knížek své ženy Lucie Seifertové, jenž užívá pseudonym Pancho, „napsal“ třetí dějství letního seriálu týdeníku Sedmičky o radostech vybraných osobností Polabí.

Syn Tonda

Na dítě jsme s Luckou (Seifertovou) dlouho čekali. Před čtyřmi lety jsme se už báli, že se nenarodí, a tak jsme podstoupili umělé oplodnění. A před třemi lety se nám narodil Tonda. Chceme ještě víc dětí, uvidíme, jak to dopadne.

Vydávání knih

Vlastně nouze nás donutila, že se ze mě stal vydavatel. Ale já jsem se v tom našel a moc mě to baví. Nejen že si knihy sami vydáváme, ale zároveň je distribuujeme, dělám manažera, vymýšlím reklamy a tak dále.

Cestování v džípu

Na nápad pořídit si Wranglera mě přivedl kamarád Kamil, dealer našich leporel. Půl roku jsem se na něj díval na internetu a říkal si: Jestli mě to nepustí, musím si ho koupit. A nepustilo. Ale řeknu vám, že to bylo pěkně náročné, protože jsem si vybíral z deseti nebo patnácti aut a do každého se postupně zamiloval… S tím, pro které jsem se nakonec rozhodl, jsem naprosto spokojený. Je to auto, o kterém říkám, že s ním můžete jezdit vzdušnou čarou.

Podnikání výletů

Teď, když je Tonda větší, už zase začínáme jezdit. Nejen do zahraničí, ale i po republice. Jsou to takové individuální poznávací výlety, vznikla z nich i spousta Lucčiných leporel. Rád vzpomínám, jak jsme během měsíce a půl kompletně procestovali Řecko, to bylo výborné. Ale jsou i destinace, kterým se vyhýbám. Třeba Afrika. Mám totiž hroznou smůlu: všude, kam přijedu, chytnu místní nemoc…

Psaní a natáčení hudby

Píšu a natáčím hudbu k seriálu, který děláme pro Českou televizi. Jmenuje se Dějiny udatného českého národa, podle Lucčiny předlohy (Seifertové nejúspěšnější leporelo posbíralo řadu cen, mimo jiné Magnesia litera za nejlepší dětskou knihu roku 2003 – pozn. red.). Když jste mladý hudebník a máte kapelu, tak nic neřešíte. Ale když se z hudby má stát seriózní výdělečná činnost, je to složité. Teď ji dělám s vnitřním pocitem zábavy.

Lucka Jsme spolu už pětadvacet let. Když jsme začínali, Lucka sehnala místnost šestkrát tři metry v Praze, kde jsme bydleli během našeho studia. Tam jsme žili dvanáct let a naučili se pokud možno nehádat. Přitom dřív to bývala docela Itálie, měli jsme hodně divoký vztah…

Toulání se po Praze

Nejen po Praze, ale vlastně po všech městech se nejradši procházím pěšky. A nejradši v noci. Poslední rok a půl jsme byli v Poděbradech, teď se chystáme stěhovat zpátky do Prahy. Opět zjišťuju, jak mám to velkoměsto rád.