Tábor láká na festival vína

Degustace vína, ilustrační foto

Degustace vína, ilustrační foto Zdroj: CTK

Zvýšený zájem veřejnosti registrují pořadatelé 5. ročníku Táborského festivalu vína, který začne 3. dubna. Některé programy z nejdelší přehlídky vín v tuzemsku jsou už vyprodané, řekl organizátor akce Jiří Blafka. Táborský festival potrvá do 20. dubna.

Hlavním tahákem bude podle hlavního organizátora speciální degustace čokolády a vína. Na festivalu jsou jí věnovány dva večery. „Jde o trochu speciální druh čokolády, která je ale k dostání v běžném prodeji. Lidé se mohou přesvědčit, že i sladkost může k vínu chutnat,“ řekl Blafka.

Dalším zajímavým bodem programu pak prý bude Šumivá párty. Návštěvníci při ní uvidí techniku sabrage. „To je velmi elegantní způsob, jak otevřít šavlí šumivé víno,“ podotkl Blafka. V Táboře tuto techniku předvede trojnásobný mistr České republiky v sekání sektů Kamil Prokeš.

Festival také nabídne degustace pokrmů vhodných ke konzumaci vína, jako třeba sýrů nebo steaků. Kromě toho pořadatelé zařadili do programu představení Jaroslava Duška Pátá dohoda. Uskuteční se 8. dubna v Divadle Oskara Nedbala. „Výtěžek z prodeje tohoto představení půjde na charitu,“ řekl Blafka.

Loni na festival vína v Táboře přišly téměř 4000 lidí. Organizátoři letos očekávají ještě víc návštěvníků. „Naše akce už se rozšířila za hranice jihočeského regionu. Přijíždějí k nám lidé z různých koutů republiky,“ uvedl Blafka.