Tábor? Vojna, učení či Air-soft

Místa na letních táborech pro děti ještě jsou. Výběr už ale není velký.

Objet svět za dvanáct dní, vypravit se mezi řecké bohy a veterány, nebo se naučit angličtinu. Nejen to v létě zvládnou boleslavští školáci. Budou přitom spát ve stanech, v chatkách, ale i doma v posteli.
O přibližně pět set dětí se na deseti táborech postará Dům dětí a mládeže Na Výstavišti.
„Nechceme zkostnatět, proto se v nabídce například poprvé objevil tábor Level, na kterém se děti stanou hrdiny oblíbených počítačových her,“ řekl Vratislav Houštecký z Domova. Právě tam nabízí několik posledních volných míst.

Vojna nanečisto

To Army tábor v Dolním Bousově už nepřijímá. „Za dva měsíce jsme měli plno,“ tvrdil Miloš Horyl, který akci připomínající náplní vojenský výcvik organizuje.
Zájemci o zbraně mají ale ještě šanci na air-softovém táboře připravovaném boleslavskými pionýry. I ti již mají jen několik z téměř čtyř set míst. „Plnily se jako obvykle, rodiče pro děti na letní aktivity našetří vždycky,“ řekl vedoucí Skupiny 1. PTS Táborník Tomáš Suchý.

Co s nejmenšími?

Na málokterý tábor ovšem mohou odjet děti, které ještě nechodí do školy. Obzvlášť na vesnicích přitom mateřinky na část léta zavřou. Tehdy mohou rodiče děti odvézt do města.
„Tato možnost je pouze, pokud bude ve školce volno,“ potvrdila mluvčí magistrátu Hana Jandová Koišová. Za dítě rodiče zaplatí denní taxu, která se řídí náklady právě otevřené mateřinky.
Pro školáky lze ještě využít několika příměstských táborů. Ve Škoda Auto Muzeu nově pochytí i angličtinu. Fungovat bude také klub na koupališti. O dvacet dětí se tam postarají denně v pracovní dny celé léto od půl deváté ráno do půl deváté večer.