Telekomunikační TTC Marconi má s novým šéfem výrazně posílit v zahraničí

Telekomunikace procházejí revolucí

Telekomunikace procházejí revolucí Zdroj: Repro Strategie (Hynek Glos)

František Mikeš
2
Fotogalerie

Technologickou firmu TTC Marconi, součást skupiny TTC, na ředitelské pozici v březnu posílil František Mikeš. Ten přišel z globální společnosti Schneider Electric, která dodává služby pro datová centra, kde působil jako viceprezident.

Společnosti TTC Marconi hodlá výrazně rozšířit aktivity mimo Českou republiku a během následujících dvou let navýšit obrat v zahraničí minimálně na 300 milionů korun. "Chceme výrazněji proniknout nejenom do zemí Evropské unie, ale zejména do Indie, dalších asijských zemí a také do některých zemí Latinské Ameriky. K expanzi využijeme jak tradičních produktů vyvinutých a vyráběných naší společností, tak i zařízení našich partnerů, se kterými spolupracujeme při vývoji software," říká spoluzakladatel, generální ředitel TTC Marconi Josef Šelepa.

Historie společnosti TTC Marconi vychází tradice Výzkumného ústavu telekomunikací, na jehož činnost TTC Marconi před 25 lety navázala. Marconi se v roce 2016 začala transformovat a vytvořila čtyři hlavní produktové skupiny a v tom samém roce utržila přes 392 milionů korun.

„TTC Marconi se profiluje na trzích v Česku a v zahraničí jako důležitý hráč v informačních a telekomunikačních technologiích v oblasti kritické infrastruktury, bezpečnosti a systémů pro krizové řízení. Mým cílem je rozšířit podnikání v nových a byznysově atraktivních oblastech,“ uvedl ke svému přestupu Mikeš, který má za sebou více než osmnáct let zkušeností v telekomunikačních oborech.

Zastřešující holding TTC sdružuje dvacítku firem v Česku, na Slovensku v Rusku a na Ukrajině. Podniká v oblasti technologií, realit a developerské činnosti. Za loňský rok vykázala čistý zisk 80 milionů korun a hospodařila s vlastním kapitálem ve výši 1,3 miliardy korun.