Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným... reakce na dopis čtenáře

Reakce na dopis čtenáře - návštěvníka taneční zábavy v Mochtíně

Vážený pane Pavlíku,
nedá mi nereagovat na Váš článek zveřejněný v Sedmičce. Budu se snažit podat čtenářům vysvětlení či pohled ze strany pořadatele taneční zábavy skupiny Extra band revival (tedy ne, jak Vy uvádíte Extra Band) pořádané 17.7.2010 na parketě v Mochtíně.

Pro pořádání této akce se naskytla také možnost v případě špatného počasí přesunout vše do sálu kulturního domu v Točníku. Po domluvě s kapelníkem skupiny jsme se shodně rozhodli pro variantu bez deště, tedy venkovní areál v Mochtíně. Jestli to bylo špatné či dobré rozhodnutí, těžko teď posuzovat, obě varianty měly svá rizika, která asi nemá cenu rozvádět.

U vstupu jste opravdu potkal usměvavé pořadatele, což je asi při uvítání platících návštěvníků normální a profesionální. To, že jsme si Vás i ostatní, jak Vy uvádíte, okroužkovali, je také určitě normální nejen na této akci, ale i na jakékoli jiné. Éra vrácenek a razítek na ruku je již dávno za námi a pořadatelé musí mít přehled o platících či neplatících návštěvnících.

Po odehrání jedné série byla přestávka, při které Vy jste zřejmě přijel. Poté kapela pokračovala ve vystoupení a po odehrání několika písniček začalo silně pršet a vítr zaháněl vodu do vystupujících muzikantů a jejich technického vybavení, které pochopitelně bylo pod proudem. Kapelník přerušil vystoupení a pozval si nás na podium, kde navrhl z bezpečnostních důvodů koncert ukončit. Celé technické vybavení skupiny bylo pod vodou a hrozil úraz elektrickým proudem. Aby se toto nestalo, souhlasili jsme, protože bezpečí vystupujících i návštěvníků je vždy na prvním místě.

Vzhledem k tomu, že bylo vystoupení započato a odehrána necelá polovina, jsme smluvně zavázáni uhradit určitou částku za produkci skupině. Věřte, že tato částka byla vyšší, než bylo vybrané vstupné od všech platících návštěvníků. V této chvíli už z nás opravdu přestávali být usměvaví pořadatelé. To, že akce takhle dopadla, nás velmi mrzelo. Troufám si ovšem napsat, že profesionalita z nás nezmizela. Několika slušně, opakuji slušně jednajícím lidem jsme část vstupného vrátili, Vy jste bohužel k těmto lidem nepatřil. Ono se opravdu dost těžko jedná s člověkem, který je pod vlivem alkoholu.

Vrátím se ještě k tomu, proč pořadatelé zamezili Vašemu vstupu do klubovny. Opět smluvně jsme povinni poskytnout vystupujícím šatnu a prostor na jejich občerstvení, nehledě na to, že za prostor zodpovídáme i vzhledem k majetku vystupujících, který byl v klubovně. Dále tento prostor slouží jako bar a výčep piva a zároveň i na spočítání vybraných peněz (jak Vy dost ironicky uvádíte) a následné vyplacení vystupujícím. Nehledě na to, počet lidí, kteří stáli pod přístřeškem klubovny by se dovnitř opravdu nevešel.

Snad jen dodám, že návštěvníci podobných akcí musí počítat s tím, že ne vždy je počasí vydařené. Z vlastních zkušeností vím, že při přerušení produkce např. v letním kině nebo návštěvě jakéhokoliv festivalu se vstupné nevrací.

Tímto článkem bychom chtěli poděkovat všem, kteří i v tomto počasí přišli, tzn i Vám, pane Pavlíku, pochopili danou situaci a pomohli nám dodržet smluvní podmínky s kapelou. Díky tomu Vás i všechny ostatní můžeme srdečně pozvat na příští vystoupení skupiny Extra band revival 3.9.2010 na taneční parket (krytý!) do Neznašov.