Tesla Cybertruck zdraží, na vině je rostoucí inflace

Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck Zdroj: Tesla

Tesla Cybertruck
Tesla Cybertruck
Tesla Cybertruck
Tesla Cybertruck
Tesla Cybertruck
8
Fotogalerie

Finální prodejní cena hranatého Cybertrucku od Tesly bude nakonec vyšší než původně slíbených 39 900 dolarů. Před několika dny to oznámil Elon Musk.

„Nerad vám dávám poněkud špatné zprávy,“ komentoval to na schůzi akcionářů své automobilky, která se konala tento týden.

Tím to však nekončí. Očekávané elektrické pickupy nejenže budou stát více – zatím však bohužel není jasné kolik – ale podle Muska navíc není vyloučeno, že na ně zákazníci budou muset čekat celý další rok.

Na vině je inflace

Důvodem všech těchto komplikací je prý skutečnost, že od roku 2019, kdy byl Cybertruck poprvé oznámen a Tesla na něj začala přijímat předobjednávky, se „hodně změnilo“.

Space Campers promění Teslu Cybertruck praktičtější a pohlednější pick-up

Video placeholde
• Space Campers

„Myslím, že neexistuje způsob, jak nějak předvídat inflaci, kterou jsme viděli. Ale můžu říct, že Cybertruck bude pekelný produkt. Bude to jako zatraceně dobrý stroj,“ konstatoval Musk.

Slavný vizionář rovněž prohlásil, že v současnosti již probíhá instalace „výrobních zařízení a nástrojů a v několika příštích měsících vše začne“. Je ovšem otázkou do jaké míry se dá jeho slovům věřit.

Další zprávy ze světa automobilky Tesla nejdete zde >>>