Tiffanymu v Pařížské přivezou zboží: náhrdelník v ceně 92 milionů

Tiffany, ilustrační foto

Tiffany, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Do klenotnictví Tiffany&Co. v pražské Pařížské ulici dorazí tento týden kolekce unikátních šperků s barevnými drahokamy, kterým vévodí platinový náhrdelník s diamanty a safírem v ceně přesahující 92 milionů korun. Zájemci si klenoty mohou v obchodě prohlédnout i zakoupit od 22. května do 10. června, informovala firma.

Jde o putovní kolekci s názvem Colors of Tiffany, která cestuje po vybraných městech včetně Paříže, Říma či Madridu. „Součástí kolekce jsou překrásné kousky, které ukazují to nejlepší z našeho dědictví barevných drahokamů,“ řekla ČTK hraběnka Gitta Lambsdorff z Tiffany&Co. Součástí kolekce budou také náušnice, brože, koktejlové prsteny se vzácnými drahokamy a další ikonické kousky od návrháře Jeana Schlumbergera.

Proslulá americká společnost Tiffany&Co., kterou v roce 1837 založil Charles Lewis Tiffany, kromě vzácných šperků prodává také vůně, hodinky nebo sluneční brýle. Zboží této značky se balí do ikonických tyrkysově modrých krabiček. Klenoty od Tiffany&Co. se proslavily v řadě filmů v čele známého snímku Snídaně u Tiffanyho s Audrey Hepburnovou. Letos šperky Tiffany září také ve filmu Velký Gatsby, který mapuje okázalý život 20. let minulého století.