Tipy na víkend: Až se zima zeptá, můžete mít šálu z ovčí vlny

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: e15

Výroba zimních vlněných šál bude hlavním programem nedělních pátých Ovčáckých slavností v Borovanech na Českobudějovicku, ale pořadatelé slibují návštěvníkům i jiné zajímavosti. Farmáři mohou přijít na seminář o zpracování mléka a masa, pro děti je připraveno divadlo a dílny, uvidí i ukázky dojení, pastvy či střihání ovcí, vyhrávat budou dudáci.

za kulturou

Jeden z nejstarších folklorních festivalů v Česku se budekonat již počtyřiašedesáté v Jablunkově na Frýdecko-Místecku. Na tradiční akci nazvanou Gorolski Święto, kterou pořádá polská národnostní menšina, přijede o víkendu více než 30 souborů zejména z Česka, Slovenska a Polska. Pořadatelé jako každý rok očekávají zájem tisíců diváků. Festival začíná už dnes.

za pohybem

Spolek Campanula pořádá zítra v Ostravě pro vodáckou veřejnost 4. ročník Závodu netradičních plavidel na řece Ostravici. Mezi lávkou EU (mezi Slezskoostravským hradema ostravským Výstavištěm) a lávkou na Kamenec v Komenského sadech poměří síly plavidla jakýchkoli tvarů a neomezené délky. Pohon výhradně vlastní silou! Prezentace závodníků probíhá do 13.30 hodin, startovné je 50 korun a cena pro vítěze je tři tisíce korun.