Tipy na víkend: Harrachov navštíví Krakonoš, v Pyšelích se poběží na vlak

Do Harrachova přijede Krakonoš

Do Harrachova přijede Krakonoš Zdroj: Profimedia.cz

Krkonošský Harrachov poctí v sobotu Krakonoš svou tradiční návštěvou. Krakonoš se svou družinou přijede letos už po šestašedesáté. Návštěvníky Harrachova v sobotu nebude čekat jen setkání s řadou oblíbených pohádkových postav, ale i exhibice lyžníků, čertova kovářská dílna, hod sekyrou nebo ukázky tradičních krkonošských řemesel. Průvod, který vyrazí v 11 hodin od harrachovské sklárny, zamíří městem na běžecký stadion pod sjezdovkami, kde je připraven program. Akce potrvá do odpoledne.

za kulturou

V pražských restauracích James Joyce, Caffrey's Irish bar a Staroměstské restauraci začal hudební festival St. Patrick Rock Prague, který se pojí s oslavou oblíbeného svátku svatého Patrika (sobota 17. března). Jeho 15. ročník se letos uskuteční v rockovém duchu a potrvá do neděle. Hlavní hvězdou festivalu bude irská rocková skupina Aslan. V Praze vystoupí nejprve 16. března v Paláci Akropolis a poté se zúčastní 17. března velkého koncertu na Václavském náměstí.

za pohybem

Středočeské Pyšely pořádají v sobotu „Běh Pepíka Chalupeckého z Pyšel na vlak“. Pepík Chalupecký vyprávěl, že za svých studentských let běhal tuto trasu za neuvěřitelných devět minut… Akce je tedy nejen pro závodníky, ale i pro ty, co se chtějí projít a oživit si vzpomínky na cestu, po které chodívala půlka Pyšel, a dnes sotva kdo. Organizátory potěší, přijdou-li účastníci v dobovém oblečení šedesátých let. Začátek je u pyšelské sokolovny v 14hodin. Plánovaný start ve 14.30.