Tipy na víkend: Na Štvanici se začne bruslit pod širým nebem

hokej, bruslení

hokej, bruslení

Na pražském ostrově Štvanice se v neděli otevře provizorní venkovní kluziště, na němž budou Pražané moci bruslit až do dubna. Kluziště má rozměry 15 krát 30 metrů. Bruslaři možná ani nepostřehnou pozůstatky bývalého stadionu, z něhož zůstala jen přední část s kavárnami.

Za kulturou

V pražském Obecním domě probíhá Výstava s názvem Tauromauqia, tváří v tvář býku. Na jednom místě si tak návštěvníci mohou prohlédnout obrazy největších světových mistrů (Pablo Picasso, Salvador Dalí, Francisco Goya) až po příslušníky české meziválečné avantgardy (Emil Filla, Karel Čapek). Téma všech těchto umělců je společné: býčí zápasy. Právě o tomto kontroverzním tématu přináší výstava živé a poutavé svědectví.

Za zábavou

Víkend si lze zpestřit prohlídkou pivovaru Gambrinus v Plzni. Prohlídka návštěvníky zavede do provozu pivovaru, kde nahlédnou „pod pokličku“ výroby. Zážitek čeká zájemce v unikátní interaktivní Gambrinus Aréně, kde se projedou v čase na historickém náklaďáku, ve fotbalovém utkání si mohou kopnout penaltu proti brankáři Gambrinus ligy nebo se v záři reflektorů mohou na chvíli stát rockovými kytaristy. Závěr prohlídky patří ochutnávce piv s „lekcí“ čepování.