Tipy na víkend: Výstaviště v Holešovicích bude ještě patřit motorkářům

Jste-li příznivci jedné motorizované stopy, můžete ještě do neděle navštívit 17. ročník tradiční výstavy motocyklů, čtyřkolek a příslušenství Motocykl 2013. Výstaviště v pražských Holešovicích hostí oblíbenou výstavu motocyklů, čtyřkolek a příslušenství. Akce je opět velkou přehlídkou pro všechny fanoušky motocyklů. Letošní výstava nabídla hned několik premiér na českém trhu.

Vystavovatelé představili například novinky značek Ducati, Husqvarna, Suzuki nebo Kawasaki. Jsou k vidění exkluzivní motocykly Victory, česká premiéra britské legendy Norton a další motorkářské lahůdky.

za kulturou

Galerie Jaroslava Fragnera v Praze připravila v rámci březnového festivalu Švýcarské jaro dvě výběrové výstavy současné architektury. Obě výstavy představují na tři desítky zajímavých realizací vzniklých v posledních letech, obě byly připraveny jako putovní prezentace seznamující zahraniční návštěvníky s aktuální tvorbou ve Švýcarsku. V čem se však liší, je primární kritérium, záběr i cíl. Zatímco jedna tematicky mapuje v šesti rovnoměrně zastoupených kategoriích architekturu v celé zemi, druhá seznamuje s realizacemi pouze v jedné ze svých jazykových oblastí, v Romandii (DRA).

za pohybem

V sobotu proběhne další ročník známého pochodu Předjaří v Poohří. Letos půjde už o úctyhodné 29. opakování. Pochodníci tentokrát vyrazí od Obecního úřadu ve Slavětíně, startovat se bude mezi 7. a 10. hodinou. Trasy opět pamatují na všechny kategorie turistů, jsou vhodné pro rodiny s dětmi, seniory i ty, kteří si chtějí pořádně dát do těla. Pěší účastníci si budou moci vybrat z tras v délkách od 15 do 35 kilometrů. Zkrátka nepřijdou ani cyklisté – pro ně jsou připraveny trasy v délkách 25 a 50 kilometrů.