Tomuto tanečníkovi budete jen těžko věřit, že není robot

Rafinovaného napětí se ve sci-fi filmech snadno dosáhne tím, když hrdinové nevědí, kdo z kruhu jejich přátel je robot a kdo člověk. V blízkosti tančícího Scotta Marquese byste si však byli téměř jisti, že vás právě baví špičkový produkt A. I. tedy umělé inteligence. Dubstepový tanečník by vás však rád přesvědčil, že je člověkem jako vy, který ovšem své umění dovedl k dokonalosti, jež se ve spojení s možnostmi lidského těla zdá nepochopitelná.

Marqueseho video má na YouTube našlápnuto na 45 milionů shlédnutí, jen během čtyř dnů ho shlédlo více než 1,5 milionu lidí. Jde o neupravovaný materiál, tanec probíhal v reálném čase. Reakce by se daly shrnout pod prostý komentář „ohromující“.

Devětadvacetiletý kalifornský rodák ve svém krátké biografii řekl, že se o tanci poprvé dozvěděl, když chodil do školy v Indianě. Viděl prý dovednosti tanečníků a rozhodl se, že i on ze sebe dostane maximum.

Po střední škole nastoupil Marquese do armády k námořnictvu, ale přiznává, že mu působilo problémy, když byl dlouho bez tancování. Skončil tedy aktivní vojenskou službu a rozhodl se pro taneční kariéru. Dnes pravidelně vystupuje na basketbalových zápasech, všimla si ho televizní talkshow a stals e tváří kampaně na – jak jinak – robotický vysavač. Marquese účinkuje také v reklamě na Peugeot 208.