Tradiční italské sýrařství otevřelo prodejnu na Václavském náměstí

La Formaggeria na Václavském náměstí

La Formaggeria na Václavském náměstí Zdroj: La Formaggeria

Skupina Brazzale, tradiční italský rodinný podnik mlékařsko-sýrařského odvětví, otevřel na Václavském náměstí v Praze (Palác Fénix) svou již devátou a největší prodejnu řetězce značkových obchodů s názvem “La Formaggeria Gran Moravia”.

Nová vlajková prodejna s typicky italskou atmosférou nabízí na ploše více než 200 m2 kompletní sortiment čerstvých a zrajících sýrů, másla a mléčných výrobků jak z moravské sýrárny Gran Moravia v Litovli, tak z Itálie, Francie a Švýcarska. Sortiment doplňují italská vína, těstoviny, olej, krájené italské uzeniny a další převážně italské lahůdky.

Nabídku prodejen sítě “La Formaggeria Gran Moravia” mohou v současné době kromě Prahy využívat také zákazníci v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě a v Liberci. V Praze bude v krátké době otevřena již desátá prodejna tohoto řetězce tentokrát na hlavní Vinohradské třídě a do konce roku je plánováno otevření dalších dvou prodejen v Brně a v Plzni.

“Většinu sortimentu sami vyrábíme nebo dovážíme, proto jej můžeme prodávat za velice příznivé ceny. V nabídce máme sýry z kravského, ovčího, kozího a buvolího mléka. Samozřejmostí je ochutnávka vybraného sýra, jeho správné nakrájení a vhodné zabalení. Také Vám doporučíme vhodné kombinace sýrů a vín a recepty,” řekl Claudio La Carbonara, ředitel sítě prodejen La Formaggeria Gran Moravia.