Tragédii na parkovišti šetří kriminálka

Vyšetřování nedělní tragické nehody na parkovišti v Uherském Hradišti převzali od svých kolegů kriminalisté ze Zlína. Zemřel při ní dvacetiletý mladík z Kunovic.

Kriminalisté mají podezření, že pachatel se dopustil trestného činu těžké ublížení na zdraví s následkem smrti. „Otázkou je, zda byl čin spáchán úmyslně nebo například z nedbalosti,“ doplnila tisková mluvčí zlínské policie Jana Bártíková. Pokud se neprokáží jiné okolnosti, za tento trestný čin hrozí viníkovi osm až šestnáct let vězení.

Nehodu na parkovišti obchodního domu Kaufland sledovala v neděli večer policejní kamera. Ani její záznam ale policistům v pátrání příliš nepomohl. Okamžik, kdy vůz porazil mladého muže, na kameře není. Kriminalisté proto stále žádají případné svědky nehody, aby se na lince 158 přihlásili na policii se svou výpovědí.

V této chvíli vyšetřovatelé ví, že v neděli večer na parkovišti postávali tři mladíci a o něčem se dohadovali. Pak na místo přijel dvacetiletý mladík z Březolup ve voze značky Volkswagen Touareg, vystoupil z něj a hádající se trojici chtěl uklidnit. Jeden z mužů mu ale řekl, ať si jich nevšímá. Po chvíli se terénní vůz rozjel a srazil dvacetiletého mladíka z Kunovic. Ten zůstal ležet na místě a po několika hodinách v nemocnici těžkým zraněním podlehl. „Je nám to strašně líto, ale nic bližšího o události nevíme. Chci, aby to policie spravedlivě vyšetřila,“ svěřil se Sedmičce otec mladého řidiče.

Na místě tragédie se od pondělního večera stále scházejí kamarádi a známí zemřelého mladíka. Svůj koncert mu věnovali také členové známého hradišťského pěveckého sboru Svatý Pluk, kteří vystoupili v rámci Letní filmové školy.