Trenér Kostelník by koupil Llorise

Bývalý slavný gólman Petr Kostelník vystřídal na postu trenéra brankářů SK Kladno Filipa Toncara. Ten odešel do Mladé Boleslavi.

Nabídku Kladna zvažoval pět dnů a pak klubovému řediteli Edovi Novákovi řekl: Jdu do toho.

V Kladně jste tři týdny, jak jste spokojen?
Moc. Hrál jsem ve fotbalových velkoklubech, jako je Dukla či Sparta. Kladno je vnímáno jako provinční klub, ale například kabiny a rehabilitace jsou na špičkové úrovni.

Není pro vás druhá liga málo?
Ne, proč? Mám radši, když se dělá ve skromnějších podmínkách, kde jsou v kabině zatlučené hřebíky na fotbalové věci ve zdi, než když je všechno napucované. Tady se musí bojovat a bojovat, to mě baví!

V Kladně jste na plný úvazek?
Ne, externě. Zatím si oťukávám brankáře, měl bych pomáhat Petru Brabcovi i s mládežnickými gólmany.

Jak vidíte brankáře?
Zatím si je oťukávám. Roman Pavlík má ve čtyřiatřiceti letech drajv, šmrnc. Váží si toho, že může hrát profesionální fotbal. Dobře ví, jaké to je živit se rukama, vstávat v pět hodin ráno a osm hodin bouchat. Sundali ho z lešení a on šel chytat ligu. Výhoda Kladna je, že si všichni tři gólmani (Jaroslav Tesař a Peter Kostolanský) ochutnali ligu.

Jak těžká bude druhá liga?
Chodil jsem na Duklu i na Viktorku. Bude to těžké, odešli zásadní hráči, ale nevidím důvod, proč by to nemohlo jít. Můj učitel Ivo Viktor říkal, že každý je nahraditelný.

Postavíte se občas do branky?
Chytám za jedenáctku Karola Dobiaše a Amforu Petra Salavy. Udržuji se v kondici a myslím, že nechytám špatně.

Představte si fotbalovou sci-fi: milionář Petr Kellner, který má pozemky v nedalekém Podkozí, vloží do SK Kladno obrovské peníze. Jakého brankáře z šampionátu v Jihoafrické republice byste do Kladna přivedl?
Asi bych řekl Eduardu Novákovi, abychom koupili francouzského brankáře Llorise z Olympique Lyon. Mohl by dělat Pavlíkovi dvojku…