Tři sta jablek pro Bohemku

Po čtyřech gólech na Spartě přišla nečekaná druhá jarní prohra Sigmy. Podle deníku Aha! byl loňský výsledek zápasu s Bohemians domluvený.

Hráči olomoucké Sigmy údajně zaplatili pražskému soupeři tři sta tisíc korun, aby vyhráli. Vítězství v posledním kole Gambrinus ligy jim pak zajistilo účast v předkole Evropské ligy.

Šéf hostujícího klubu Karel Kapr tvrdí, že po utkání předala fotbalistům Bohemians Praha peníze tehdejší brankářská jednička Sigmy Petr Drobisz. Ten se ale proti nařčení ohradil. „Já jsem nikomu úplatek nenabízel ani nepředal,“ uvedl Drobisz.

Zarážející je, proč vedení Bohemians přišlo s informací o úplatku až po deseti měsících. „Je to pro nás šok. Ta zpráva se objevila zničehonic,“ shrnula tisková mluvčí Sigmy Hana Bartusch. Podle Kapra trvalo nějakou dobu, než přesvědčil fotbalisty Romana Dobeše, Miroslava Obermajera, Marka Kincla a Davida Zoubka, aby nechali své výpovědi úředně zadokumentovat.

Vedení Sigmy vyjádřilo s obsahem článku zásadní nesouhlas. „Připravujeme kroky k právní ochraně,“ sdělil marketingový a obchodní manažer Martin Rak.

Pokud se informace o uplácení prokáže, může to Sigmu stát vyloučení z Gambrinus ligy.

„Rozhodně jim současnou situaci nezávidím. Budu držet palce, ať vše dobře dopadne, protože Sigma má pevné místo v první osmičce českých fotbalových klubů,“ sdělil předseda představenstva HFK Olomouc Vladimír Dostál, který před pěti lety sám čelil obvinění z korupce. „I když se ale prokáže nevina, stejně zůstane nepříjemný škraloup,“ doplnil Dostál.

S šéfem Bohemians Kaprem se setkal, když holičtí fotbalisté hráli ve druhé lize. „Mám na něj svůj názor, rozhodně na mě nepůsobil jako korektní člověk. Střížkovští Bohemians se asi rozhodli, že budou čistit českou kopanou od nešvarů,“ podtrhnul ironicky Dostál.