Turnaj vyhrál outsider

Vítězství ve fotbalovém turnaji v Táboře se stalo překvapivě kořistí domácího výběru.

Ve třetím ročníku fotbalového turnaje mladších dorostenců Extrudo cup zvítězilo nečekaně mužstvo FK Tábor.

„Pánové, smekám před vámi. Byli jste výborní,“ pochválil trenér Patrik Elsner své svěřence po závěrečném utkání s Bohemians.

Přitom v silné konkurenci patřili táborští fotbalisté k outsiderům turnaje. „Soupeři nebyli žádné okurky. To spíš my,“ uznal lodivod domácích sílu protivníků.

Táborští v úvodním zápase podlehli jihočeskému lídrovi krajského přeboru z Jindřichova Hradce 0:2. „Hradec jsem ještě za celou moji trenérskou kariéru neporazil,“ usmíval se táborský kouč.

Domácí tým se potýkal s početnou marodkou a nemocemi některých hráčů kádru. Přesto se ještě dokázal semknout a na turnaji zvítězit. Mladí Vodníci porazili druholigovou Duklu a Bohemians.
O celkovém vítězi rozhodl až vzájemný zápas, ve kterém Tábor zdolal Bohemians 2:1. Třetí skončila pražská Dukla, která porazila poslední Jindřichův Hradec.

„Poslední zápas jsme odehráli bez střídání, pouze v jedenácti lidech. Stálo nás to dost sil, hráli jsme na doraz. Ale za tu námahu to stálo. Zvládli jsme to,“ svěřil se šťastný táborský gólman Pavel Votava. Z prvenství se radoval jako malý kluk.

Motivace na jaro

Zatímco v krajském přeboru jsou Táborští po podzimu šestí a za nejlepšími zaostávají, v sobotu ukázali, že mají na víc.

„Myslím, že vítězství na turnaji nás bude v jarní části soutěže motivovat a předvedeme lepší výkony než na podzim a budeme hrát o čelo tabulky,“ slibuje Votava.

Úroveň turnaje byla podle trenéra Patrika Elsnera vysoká. „Na těžkém a zmrzlém terénu se odehrály krásné a napínavé zápasy. Prvenství je pro nás zadostiučiněním za veškerou snahu, kterou jsme turnaji obětovali,“ poznamenal.

Nestěžoval si ani na účast, i když místo očekávaných šesti celků přijely pouze čtyři. Na poslední chvíli totiž odřekly účast týmy Spartaku Sezimovo Ústí a Českého Krumlova.

„Aspoň si kluci pořádně zahrají,“ prohlásil. To ale ještě netušil, že jeho mužstvo bude dohrávat poslední zápas už bez náhradníků.

Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi trefami táborský Dušan Mika, poctu pro nejlepšího gólmana získal Jakub Hořejší z pražských Bohemians.