Twitter bojuje s odlivem zaměstnanců. Nabízí jim akcie a velké bonusy

Twitter

Twitter Zdroj: CC BY-NC-ND 2.0: Steve Rhodes

Americká sociální síť se snaží udržet ve vysokých funkcích své klíčové zaměstnance. Kromě akcií jim nabízí i velké bonusy v rozmezí mezi 50 až 200 tisíci dolary. Společnost poslední dobou zažívá problémy na burze.

Potížemi zmítaná sociální síť na burze ztratila za poslední rok více než polovinu své hodnoty. I tato skutečnost se podepsala na velké vlně propouštění. Postihla také výkonného ředitele Dick Costolo, který byl ve své funkci pět let. Nahradil jej Jack Dorsey, jeden ze spoluzakladatelů Twitteru. Řada dalších odešla dobrovolně.

Někteří zaměstnanci po svém odchodu uvedli, že ve firmě teď panuje velký neklid, pracovní podmínky nejsou vůbec ideální a zaměstnanci se musí potýkat s velkým stresem.

Vývoj akcií Twitteru za poslední rok:Graphical visualization of market data.

Twitter se teď snaží zastavit exodus tím, že lidem hrozícím odchodem nabízí benefity. Za prodloužení svého setrvání o šest měsíců až jeden rok mohou dostat od 50 do 200 tisíc dolarů a část omezených akcií k tomu.

Twitter používá na 320 milionů lidí po celém světě a v posledních letech se stal zdrojem nejrychlejšího zpravodajství, například ze světa politiky či sportu. Problémem sociální sítě je však fakt, že počet uživatelů poslední dobou neroste. Sociální síť chystá několik novinek, například rozšíření limitu na zprávu, která dosud činí 140 znaků.