Twitter chce oslovit uživatele telefonů bez internetu

Twitter (ilustrační foto)

Twitter (ilustrační foto) Zdroj: CC BY-NC-ND 2.0: Scott Beale via Flickr

Centrála Twitteru v San Francisku
Centrála Twitteru v San Francisku
Centrum Twitteru v San Francisku
Centrála Twitteru v San Francisku
Centrála Twitteru v San Francisku
13
Fotogalerie
Americká internetová společnost Twitter hodlá zpřístupnit své služby uživatelům v rozvíjejících se zemích, kteří mají telefony bez připojení k internetu. Bude za tímto účelem spolupracovat se singapurskou firmou U2opia Mobile. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

U2opia Mobile spustí v prvním čtvrtletí příštího roku službu, jejímž prostřednictvím se uživatelé po vytočení jednoduchého kódu dostanou k informacím z Twitteru. Firma již podobným způsobem spolupracuje s internetovou sítí Facebook.

U2opia Mobile využívá telekomunikační protokol USSD, který neumožňuje zobrazování obrázků či videa. „USSD je pro Twitter téměř jako ušitý, protože Twitter je sociální sítí silně založenou na textu,“ uvedla firma U2opia. Upozornila, že čtyři pětiny lidí v rozvíjejících se zemích nemají na svých telefonech přístup k datovým službám.

Jak vypadá centrála Twitteru? Podívejte se

„Pro mnoho uživatelů na rozvíjejících se trzích to bude znamenat první zkušenost s Twitterem,“ uvedla U2opia k plánované spolupráci. U2opia působí ve 30 zemích, jejími největšími trhy jsou Afrika a Jižní Amerika.

Twitter
Twitter je bezplatnou službou, jejímž prostřednictvím si uživatelé mohou sdělovat krátké vzkazy v délce do 140 znaků. Službu v roce 2006 založil Jack Dorsey. Společnost v září uvedla, že má přes 218 milionů aktivních uživatelů, kteří posílají asi 500 milionů zpráv denně. Twitter nedávno vstoupil na burzu.