Tygry posílí nováčci i bardi

Do brány Bílých Tygrů se postaví opět Marek Pinc, útok posílí mladíci. O další hráčích jednají.

Povede do bojů nové sezony hokejový tým Liberce Bílé Tygry opět hvězdný kapitán Petr Nedvěd? Teprve se uvidí. Slavný útočník od libereckých dostal nabídku, aby jako vůdce mančaftu pokračoval.
„Petru Nedvědovi prezident klubu nabídl další spolupráci, teď čekáme na jeho vyjádření. Je na něm, jak se rozhodne. Jestli ukončí kariéru nebo bude pokračovat v našich barvách jako vůdčí osobnost týmu,“ říká mluvčí HC Bílí Tygři Jan Rachota.

Pinc a Pavlů pokračují

Další, kdo zůstává ještě ve hře o místo v hlavním týmu Tygrů, je obránce Jiří Hunkes, který by rád zamířil do některého hokejového mančaftu v zahraničí. „Jasno bychom měli mít do několika dnů, stále s ním o prodloužení smlouvy jednáme,“ potvrdil Rachota.
Na další dva roky se naopak libereckým Tygrům upsal brankář Marek Pinc. Dvaatřicetiletý gólman hrál za Liberec tři neúplné sezony a teď bude v hájení modrobílých barev pokračovat po boku Tomáše Vošvrdy, který nyní dostane větší prostor k tomu, aby předvedl, co v brance dovede. „Marka za dobu jeho působení v týmu velmi dobře známe a jsme rádi, že se za nových podmínek rozhodl v našem týmu pokračovat,“ okomentoval podpis kontraktu generální manažer klubu Ctibor Jech.
Na dva roky se upsal do služeb Liberce i třiadvacetiletý ofenzivní bek Michal Pavlů, který si vybojoval místo v kádru díky svým loňským skvělým výkonům na farmě Bílých Tygrů v Benátkách. „Michal potvrdil další nárůst výkonnosti a s přibývajícím počtem utkání v dresu Tygrů ukazoval své hlavní přednosti i v extralize. Proto jsme mu nabídli smlouvu a doufáme, že se trvale zařadí do prvního týmu,“ doplnil Jech.
Dalšími nováčky, kteří posílí hlavní tým z farmy, jsou útočníci Tomáš Urban a Michal Bárta, kteří už naskakovali za Bílé Tygry při play-off.
Definitivně se s Libercem rozloučili útočníci Andrej Podkonický, Miloslav Hořava a Zdeněk Ondřej. „Novou smlouvu jsme jim nenabídli i proto, že jde o dražší hráče. Přednost a šanci dostali mladší hráči,“ dodal Rachota.

Kdo posílí tým a o kom jednají

Brankář Marek Pinc podepsal smlouvu s Bílými Tygry na další dva roky. Dvaatřicetiletý gólman bude střídat kolegu Tomáše Vošvrdu.
Obránce Michal Pavlů získal novou smlouvu na dva roky. Mladík dostal šanci díky svým výsledkům na farmě v Benátkách i v zápasech play-off.
Obránce Jiří Hunkes dostal nabídku a nyní čekají na jeho rozhodnutí. To ovlivní i fakt, jestli ho osloví nějaký tým ze zahraničí.
Petr Nedvěd dostal nabídku vést Bílé Tygry i nadále. Stále se rozhoduje.